Spéci hardverrel jöhet a Samsung gamer mobilja

0

Úgy tűnik, hogy a Samsung is dolgozik már a saját gamer telefonján, ami nem akármilyen lesz, ugyanis a versenytársakkal ellentétben ez egy speciális hardvert kaphat.

Az eddigi gamer telefonok hardveresen nem sokban térnek el egy átlag csúcsmobiltól. Általában a Snapdragon 845-ös chipet kapjuk, ami mellé tesznek egy jobb hűtést, meg pár “gamer” funkciót, és kész is a játékosoknak szánt készülék. Persze vannak előre mutató próbálkozások, mint például a Razer Phone 120 Hz-es kijelzője, de ez egyelőre ritkaságszámba megy.

A Samsung azonban a hírek szerint egy olyan gamer mobilon dolgozik, amelyben egyedi grafikus chip lesz. A gyártó jelenleg ARM Mali megoldásokat használ az Exynos chipekhez, ám már évek óta fejleszti a saját GPU-ját, és az is lehetséges, hogy ezt pakolják majd a készülékbe.

A következő Exynos csúcslapkában egyébként minden bizonnyal Mali-G76 GPU lesz, tehát a Galaxy S10-nél még kizárt a házon belül fejlesztett grafikus chip, de egy kisebb darabszámban legyártott gamer telefon esetében logikusnak hangzik, hogy a Samsung próbára tegye saját megoldását.

Via Sammobile, PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid