Újratelepítésért zaklathatnak majd a törölt alkalmazások

0

Nem szeretnénk az üldözési mániát táplálni senkiben, de vélhetően egyetlen olvasót sem lep meg, ha eláruljuk: az okostelefonos alkalmazások rengeteg adatot gyűjtenek rólunk, felhasználókról. A legújabb értesülések szerint egyes fejlesztők azután is meg fognak minket találni, miután töröltük az általuk készített applikációt, sőt, különféle idegesítő módokon arra fognak késztetni bennünket, hogy telepítsük újra a törölt programot.

Az olyan cégek, mint az Adjust, a CleverTap, vagy netán a Localyst képesek úgynevezett “uninstall tracker” lehetőségeket biztosítani Android és iOS fejlesztők számára – derítette ki a Bloomberg. Egészen komoly ügyfelek veszik igénybe ezeket a szolgáltatásokat, olyanok, mint például a zene streaminggel foglalkozó Spotify Technology, a T-mobile, sőt, a Bloomberg anyavállalata is közéjük tartozik.

Egy appot onnantól kezdve lehet töröltnek nyilvánítani, ha nem küld visszajelzést a fejlesztő számára. Az “uninstall tracker” szerepe itt kezdődik, ugyanis a törölt státuszt képes összepárosítani az adott mobil hirdetési azonosítójával, felismervén a felhasználót, és egyúttal megnyitja a kaput a különböző idegesítő reklámok számára.

Alex Austin, Branch Metrics forrás: Business Journal

Bizonyos alkalmazások értesítéseket küldenek, ha már régen nem használtuk őket, ám ebben az esetben az eltávolítás után kapnánk különböző reklámokat, melyek az újratelepítésre biztatnának minket. Rengeteg szakértő úgy gondolja, hogy egy ilyen eszköz alkalmazása megsérti az Apple és a Google üzleti szabályzatát. Köztük van Alex Austin is, a Branch Metrics vezérigazgatója, aki a Bloombergnek adott interjújában fejtette ki aggályait a témával kapcsolatban. Reméljük a hozzá hasonló szakértők véleménye kerül majd a győztes oldalra, és a jövőben ezt a megoldást nem fogják alkalmazni a fejlesztők. Titeket rá tudnának venni reklámmal egy törölt alkalmazás újratelepítésére?

Forrás: AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás
NapiDroid