Strapateszten a Xiaomi Mi MIX

1

A Xiaomi Mi MIX kétségtelenül törékenynek tűnik első ránézésre, ám a kerámia ház állítólag nagyon jól bírja a strapát. Nézzük mi az igazság!

Az alábbi videón alaposan letesztelik a Mi MIX strapabírását, különös figyelemmel a karcállóságra, érdemes végignézni!

Mint kiderül, a kerámia burkolat rettentően kemény, 8-as értékkel bír a Mohs-féle skálán, azaz szinte lehetetlen hétköznapi tárgyakkal megkarcolni, a közelébe sem érnek például a Gorilla Glass üvegek. A hátlapot, a keretet és az ujjlenyomat-olvasót is kerámia védi, de a kijelző és a kamera takarólencséje sem karcolódik könnyen, ezek 6-os keménységnél adják meg magukat, ami teljesen normális.

A szokásos hajlítási teszten is átmegy a készülék, nem törik ketté, és tökéletesen üzemképes marad, és a tűzre is jól reagál a kijelző, rövid idő alatt teljesen helyreállnak a pixelek.

A második videóból viszont kiderül, hogy a kerámiának van egy nagy hátránya: túlzottan merev, és emiatt könnyen törik. Ha a sarkára esik a készülék, akkor jó eséllyel megsérül a burkolat, és a kijelző is betörhet. Érdemes tehát mindenképpen tokban használni (ez egyébként gyárilag jár hozzá).

forrás: JerryRigEverything (YouTube)

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid