Vegyes eredménnyel zárult az újragondolt Samsung Galaxy Fold strapatesztje

0

Miközben a Samsung most jelentetett meg egy videót, hogyan kell hímes tojásként bánni a Samsung Galaxy Folddal, Zack Nelson, a telefonok okleveles hóhéra “fogd meg a söröm” fejjel alaposan megkínozta a készüléket, hogy lássuk, mégis mennyit bír ez az újragondolt változat. Minden eredményét és tapasztalatát megosztotta velünk is, mégpedig a szokásos módon, egy videó formájában.

Ha netán még sosem találkoztál volna Zack Nelson nevével, gyorsan megsúgjuk, hogy egy korábbi telefonszervizesről van szó, aki most egy népszerű YouTube csatornát vezet, és szétszerel, valamint strapatesztnek vet alá mindenféle eszközöket, telefonokat, táblagépeket. Elképesztően hamar sikerült rátennie a kezét egyre az újradolgozott Samsung Galaxy Fold mobilok közül, és alávetette a szokásos eljárásnak. Először a karcokkal szembeni ellenállást tesztelte, a külső képernyő pedig pontosan úgy teljesített, ahogyan manapság az összes üveggel borított okostelefon, vagyis a sérülések a Mohs-skála 6-os szintjén kezdtek el megjelenni. Az elsődleges, polimerből készült, 7,3 colos hajlítható panel viszont egyáltalán nem bírta ilyen jól az igénybevételt, már a második szinten elkezdett sérülni. Igazából már körömmel is maradandó nyomot lehet hagyni a képernyőn, ami azért elég durva.

A videós azt is kiderítette, hogy érdemes portól és más szemcsés anyagoktól távol tartani a Galaxy Foldot, mert a flexibilitást lehetővé tevő zsanér belsejébe nagyon könnyen bejutnak az ilyen jellegű szennyeződések. Mondjuk tény, hogy az okostelefon továbbra is működőképes maradt, de elég fura hangokat adott ki hajlításnál. A szélek, a gombok, és a zsanér is mind fémből készültek, míg a hátoldal egy elég masszív üvegből, és pontosan ennek megfelelően is viselkednek, ha durva tárgyakkal érintkeznek. Ami viszont fölöttébb érdekes, hogy a műanyag borítású belső képernyő túléli a kétes gyakorlati értékkel bíró égetéspróbát, többszöri próbálkozás után is.

Végül, de nem utolsósorban ott van a hajlításteszt, amin szintén jól szerepel a Samsung flexibilis mobilja. Az ellenkező irányba való feszítést remekül bírja, mindössze apróbb sérülések jelentkeznek az eszközön. Nem fogjuk lelőni az összes poént, javasoljuk nézzétek meg Ti is ezt a videót a saját szemetekkel. Némi angol tudás nem hátrányos, de igazából nem feltétel.

A konklúzió pedig az, hogy vannak kiváló részek a mobilban, nagyon jól sikerült a zsanér, és az egész kivitel masszív lett, viszont a belső kijelző brutálisan sérülékeny, és a portól is nagyon védeni kell a masinát.

Forrás: JerryRigEverything

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid