Szabványos üzenetküldésre vált az Apple, jobb lesz a kommunikáció az Android mobilokkal

0

Az Apple bejelentette, hogy a jövő évtől kezdve bevezeti az RCS Universal Profile szabványt, ami elérhetővé teszi az iMessage-szerű fejlett funkciókat az ökoszisztémán kívül is. A SMS és MMS üzenetek így lassan nyugdíjba mehetnek, internet alapúvá válik az alapvető kommunikáció az iPhone-ok és az Android telefonok között. 

A chatbuborékok színe rendkívül fontos az amerikai felhasználók számára, ha kék, akkor az jó (mivel iPhone-t használsz), ha viszont zöld, akkor szegény vagy, hiszen csak Android mobilod van. A zöld buborékos felhasználók üzenetei SMS és MMS alapon működnek az iPhone-okkal, széttöredeznek a csoportos beszélgetések, alacsony minőségben kerülnek továbbításra a médiafájlok, és még számos további hátránya van a dolognak. Ez persze nekünk, európaiak számára nem ismerős probléma, itt iMessage helyett az emberek más appokat (Facebook Messenger, WhatsApp, stb.) használnak. Az USA-ban azonban sokat számít a buborékok színe.

Az Apple most úgy néz ki, hogy végre beadta a derekát, legalább részben, ugyanis nemrég bejelentette a vállalat, hogy jövőre bevezeti az egységes RCS szabványt az iOS-ben, ezt használja többek között a Google is. Az iMessage viszont továbbra is megmarad, és később is zöld buborékkal jelzik majd az Androidról érkezett üzeneteket. Az RCS integrálásával viszont mégiscsak javulhat az iOS és az Android készülékek közötti üzenetküldés, megjelenhet az olvasási visszajelzés, a gépelés jelző, illetve a médiafájlok is jobb minőségben mehetnek át.

Az Apple egyik szóvivője a következőket mondta a 9to5Mac-nek:

A jövő év folyamán hozzáadjuk az RCS Universal Profile támogatását, a GSM Association által jelenleg közzétett szabványt (az iOS-hez). Úgy véljük, hogy az RCS Universal Profile jobb élményt nyújt majd az SMS-hez vagy az MMS-hez képest. Ez az iMessage mellett fog működni, amely továbbra is a legjobb és legbiztonságosabb üzenetküldési élményt nyújtja majd az Apple-felhasználók számára.

Az Apple váratlan döntése mögött minden bizonnyal az EU nyomása áll, egy ideje már vizsgálat alatt van az iMessage, és jó esély volt rá, hogy egyébként is szabályozás alá vonják.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid