Megjelent a Facebook új szolgáltatása, a Messenger Rooms

0

A koronavírus-járvány, illetve az azt követő kényszeres izoláció sosem látott népszerűséget hozott az olyan szolgáltatásoknak, mint a Zoom, ami az egyik, ha nem a legjobb opció videós konferenciahívásokhoz. Az app a járvány következtében már nem csak egy szűkebb réteg kommunikációs eszközeként szolgált, hanem olyanok életében is szerepet kapott, akik azelőtt nem ismerték, így a szolgáltatás nem meglepő módon több száz millió új felhasználóval gyarapodott. A Facebook figyelmét is felkeltette a jelenség, és létre is hozta a saját alternatíváját Messenger Rooms néven.

A közösségi háló pár héttel ezelőtt jelentette be hivatalosan a Messenger Rooms szolgáltatást, ami lényegében a Zoom kihívója akar lenni, de elsősorban a magánszemélyeknek szánva, mivel az újdonság nélkülözi azokat a funkciókat, amelyekből az üzleti felhasználók is profitálhatnának, legalábbis egyelőre.

A Messenger Rooms a napokban meg is jelent néhány országban, és a jövő héten a globális bevezetés is megindul. Akiknél már használható az újdonság, azok képesek egy szobát létrehozni a Facebookon belül, és akár 50 fiókot is bevonhatnak egy videóhívásba, amelynek nincsenek időbeli vagy egyéb korlátai, minden más az internetkapcsolat minőségén és a futtatást végző hardveren múlik.

Akárcsak a Zoom esetében, van vendég és kiszolgáló, ráadásul olyan embereket is meg lehet hívni, akiknek egyébként nincs Facebook-fiókja, és később sem lesz kötelező készíteniük egyet. A létrehozó döntheti el, kik láthatják, és kik csatlakozhatnak a szobába. Ha szükséges, el is távolíthat onnan felhasználókat, illetve arra is lesz mód, hogy a szobát teljesen lezárja, ha nem szeretne további résztvevőket. Valószínűleg több turnusban teszik elérhetővé a Messenger Rooms szolgáltatást a különböző régiókban, így hamarosan mi is igénybe vehetjük.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid