Tölteni is lehet majd az NFC-vel

0

Már most is lehet különböző apróságokat, tartozékokat vezeték nélkül tölteni egyes okostelefonok segítségével, ám ez lehet, hogy a jövőben még az eddiginél is könnyebb lesz, és sokkal szélesebb körben is elterjedhet. Az NFC Forum, tehát az NFC technológia mögött álló szakmai fórum és érdekképviselet bemutatott egy vadonatúj NFC szabványt, ami nem csupán adatátvitelre, hanem az apró tartozékok vezeték nélküli töltésére is alkalmas lesz.

Az NFC-alapú vezeték nélküli töltés komoly megújulás lesz, mert megváltoztatja a kisméretű, akkumulátorról működő eszközök tervezésének és a velük való interakciónak a módját. Az új fejlesztés lehetővé teszi a csatlakozók és a kábelek kiküszöbölését, így általuk kisebb, akár teljesen hermetikusan lezárt eszközöket is létre lehet majd hozni – állítja az NFC Forum elnöke, Koichi Tagawa.

Az új szabvány a Wireless Charging Specification, avagy WLC nevet kapta, tavaly már lehetett hallani róla, ám zöld utat csak most kapott. A technológia által az NFC támogatással rendelkező elektronikus eszközök képesek lesznek 1 wattos energiaátvitelre, ami így első olvasatra nem tűnik valami soknak, és valóban alkalmatlan arra, hogy okostelefonokat vagy laptopokat töltsünk a segítségével, de az okosórák, okoskarkötők, vezeték nélküli fülhallgatók esetében egy kiváló megoldás lehet az elveszett feszültség pótlására.

Mielőtt még nagyon beleélnétek magatokat az újdonságba, egy kicsit muszáj lesz ünnepet rontanunk. Könnyen előfordulhat, hogy még éveket kell várni arra, hogy a gyártók az új szabványt a vásárlók kezébe is eljutó termékekben alkalmazzák, arról pedig még senki nem beszélt, hogy az új metódus kompatibilis lesz-e a már meglévő NFC támogatással rendelkező eszközökkel, és csak egy firmware frissítésre lesz szükség, vagy pedig csak a későbbi készülékek tudják majd ezt.

Forrás: PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid