Szem szkenneléssel oldható fel az új ZTE Grand S3

0

Nemrég bemutatták a ZTE új zászlóshajóját, a Grand S3-at. Bár a hardveres összetevők szempontjából a készülék inkább a 2014-es nagyágyúkkal játszik egy ligában, egy igazán nagy különlegessége mégis van. A Grand S3 képes beszkennelni szemünk egyedi jellemzőit, és utána akár – szó szerint – egy pillantással is feloldhatjuk mobilunkat. 

Az EyeVerify által fejlesztett technológia, az Eyeprint ID egyébként nem egy külön retina olvasót takar, a metódus az előlapi kamerát veszi igénybe. A megfelelő fényviszonyok éppen ezért elengedhetetlenek a funkció használatához, ugyanakkor a feloldás szemüvegben is működik mindaddig, amíg a lencsékről nem verődik vissza fény.

ZTE Grand S3

A biometrikus azonosítás használható lesz a készülék feloldásához, mobilfizetéshez, illetve privát tartalomhoz való hozzáféréshez. A ZTE ígérete szerint ez a technológia minden ezután készülő Grand szériás mobilba be lesz majd építve.

Specifikációk terén az alábbiakat nyújta a Grand S3: 5.5 hüvelykes Full HD kijelző, négymagos Snapdragon 801-es processzor 2.5 GHz-es órajellel és Adreno 330-as grafikus gyorsítóval, 3 GB operatív memória, 16 GB-os, bővíthető belső tárhely. A hátlapi ikervillanós kamerával 16 megapixeles képeken örökíthetjük meg a pillanatokat, az előlapi 8 megapixeles modul pedig jó minőségű szelfikkel kecsegtet. A tisztességes üzemidőért egy 3100 mAh-s akkumulátor felel, és említésre méltó még a Dolby Sound hangzás is.

A készüléken gyárilag Android 4.4 KitKat fut, Lollipop frissítésről egyelőre nincs hír. A mobil már kapható Kínában, kb. 430 eurónak megfelelő áron, a nemzetközi értékesítésről még nem tudni semmit.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid