Szeptemberben érkezik az Android 13

0

Már az utolsó szakaszban jár az Android 13 fejlesztése, és bár hivatalos dátumot még nem tett közzé a Google, az már kiderült, hogy szeptemberben érkezik az új rendszer kész kiadása.

A Google nemrég közzétett egy bejegyzést az Android 13 biztonsági javításairól, ez alapján a szeptemberi lesz az első biztonsági csomag, amivel az új rendszer megjelenik, így tehát szinte biztosra vehető, hogy ebben a hónapban debütál a kész változat.

“This Android Security Release Notes contains details of security vulnerabilities affecting Android devices which are addressed as part of Android 13. Android 13 devices with a security patch level of 2022-09-01 or later are protected against these issues (Android 13, as released on AOSP, will have a default security patch level of 2022-09-01).”

Az Android 13 nyilvános karrierje a fejlesztői előzetes kiadásokkal kezdődött, amelyek után elindult a béta program is. A jelenlegi aktuális verzió az Android 13 Beta 4.1, ugyanis a negyedik béta után érkezett még egy kisebb javító csomag. Már közel végleges állapotban van az új Android, az utolsó csiszolásokat végzik rajta, hogy szeptemberben egy jól működő és stabil szoftverrel indulhassanak meg a frissítések.

Elsőként természetesen a Google Pixel telefonok kapják majd meg az Android 13-at, de már az ősszel beindulhatnak a frissítések más gyártóknál is.

Az Android 13 felülete nem kap jelentős ráncfelvarrást, így nem lesz annyira szembetűnő a különbség a 12-es verzióhoz képest, de azért kecsegtet pár érdekes újítással a friss rendszer. Csak hogy néhányat említsünk: engedélyhez kötik az értesítések megjelenítését, megújul a fotókiválasztó, alkalmazásonként lehet majd állítani a nyelvet, az appok ikonjaira is kiterjesztik a színes Material You kinézetet, valamint bekerül a rendszerbe a Bluetooth LE Audio támogatás.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid