Szétszerelős videón a OnePlus 12

0

Most debütált a OnePlus 12 Kínában, ahol egy helyi tartalomgyártó már szét is szerelte a készüléket. A felvételnek köszönhetően betekintést nyerhetünk az okostelefon hardveres kiépítésébe, és egyebek mellett láthatjuk az igencsak méretesre szabott gőzkamrás hűtőrendszert is.

A videót a WekiHome csatorna csapata készítette, a felvétel kínaiul van, de szerencsére nyelvtudás nélkül is könnyen értelmezhető. A OnePlus 12 szétszerelése a hálózati kártya foglalatának eltávolításával, majd a hátlapot rögzítő ragasztóanyag felmelegítésével kezdődik.

Miután az anyag ismét cseppfolyóssá válik, le lehet venni a hátlapot. Az alaplapot és a többi fontos komponenst egy háromrészes műanyag borítás mögé helyezték, ez egyébként magában foglalja a vezeték nélküli töltéshez szükséges tekercset, az NFC modult, a LED-vakut, valamint a környezeti fényérzékelő szenzort is.

Ezután a videósoknak köszönhetően közelebbről is megnézhetjük az okostelefon kameraszenzorait, amelyek közül kétségkívül az 50 megapixeles, halmozott kialakítású Sony Lytia 808 fő modul a legérdekesebb. Az alaplap, akárcsak a kamera, kétrétegű kialakítást kapott, a lapkakészlet körül egy speciális rézfóliával, ami a hőelvezetést hivatott segíteni.

Az okostelefon bontása addig folytatódik, amíg el nem érkezünk a megjelenítő alatti méretes gőzkamrához. Nagyon úgy fest, hogy a OnePlus nem vette félvállról a 12-es számú zászlóshajó hűtését. A videósok arra is felhívják a figyelmet, hogy több gumitömítés is található a készülék testén belül, amelyek az elektronikát óvják a víz beszivárgásától. Ez az a kiépítés, amely kiérdemelte a mobil számára az IP65 besorolást.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid