Szétszerelték a Huawei Mate 10 és Mate 10 Pro mobilokat

0

A Huawei Mate 10, illetve annak Pro variánsa számos közös jellemzővel rendelkezik, így aztán annyira nem meglepő, hogy belül is hasonlóak. A készülékeket szétszerelték, így most a műszerészi ismeretekkel nem rendelkezők is megcsodálhatják a telefonban rejlő hatalmas mérnöki tudást.

Az alapmodell belsejében egy gumitömítésre bukkanhatnak az értő kezek, amelynek köszönhetően elvileg akár elég komoly vízállóságról is beszélhetnénk, a mobil mégis csupán IP54-es minősítést kapott. Gumigyűrű található az USB-C port körül, de egy ilyen megoldásra lelhetünk a kártyatálcánál is.

Huawei Mate 10

Huawei Mate 10

A Pro esetében is ugyanezeket a gumis applikációkat találni a töltőcsatlakozónál, illetve a SIM tálcánál, ugyanakkor érdekes módon egy komolyabb IP67-es tanúsítványt kapott a készülék. Persze valószínűleg az elemekkel szembeni kockázatot csökkenti valamelyest az, hogy nincsen jack aljzat ezen a modellen.

Huawei Mate 10

Huawei Mate 10

Tovább haladva a mobilok további alkotóelemei sorakoznak a 4000 milliamperórás akkumulátor körül. A legfelső az alaplap amelyen ott van a duál Leica kamera, illetve annak előlapi párja. Az alaplap az alul található nyákhoz kapcsolódik, amihez pedig az USB-C port és a hangszóró tartozik. Szalagkábelek biztosítják az összeköttetést, amelyek keresztül mennek az aksin, így érdemes nagyon óvatosan eljárni a hátlap eltávolítása során.

Huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 Pro

Az egyik különbség a két telefon belső kiépítése között az ujjlenyomat-olvasóból kiinduló szalagkábel. Az alapmodell esetében az akkumulátoron át halad az alsó laphoz, míg a Pro variánsnál a hátlaphoz tapad.

Huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 Pro

A hátlapot és az akkumulátort ragasztó tartja össze, ám a többi rész egészen könnyen szerelhetőnek látszik, ami valószínűleg örömteli hír a telefonszervizeseknek.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid