Szinte felfoghatatlan sebességet hoz majd az 5G után érkező 6G hálózat

0

Persze, tudjuk, még 5G sincs, de most napvilágot látott egy előzetes tervezet, ami a később várható 6G-re vonatkozik, és gondoltuk, hogy érdekességképpen megosztjuk veletek, hogy milyen félelmetes sebesség várható cirka egy évtized múlva.

Az 5G technológia terjedése 2019-ben indul, ekkor jönnek az első ezt támogató csúcsmobilok, és lassacskán az ehhez szükséges hálózatok is elérhetővé válnak majd egyes területeken. Azonban nemrég közzétett egy jelentést a kínai kormány 5G-vel is foglalkozó kutatócsoportja, ami már a 6G képességeit vetíti előre.

A 6G sebessége elméletileg akár az 1 TB/s-ot is elérheti majd, ami azt jelenti, hogy egyetlen másodperc alatt 1000 GB-nyi adatot lehet majd letölteni, ami tucatnyi Blu-ray filmet jelent. Ez mai szemmel nézve szinte már felfoghatatlan sebesség, de nem is mostanában várható a 6G megjelenése. A 6. generációs technológia a kutatók szerint 2030 környékén, vagy egy után válhat majd elérhetővé a felhasználók számára.

Bár ez még a távoli jövő, úgy tudni, hogy az Egyesült Államokban, Kínában, Oroszországban és az EU-ban is foglalkoznak már a 6G-vel, persze egyelőre inkább csak elméleti szinten.

Via GizChina

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid