Az Android natívan támogatja a hajlítható kijelzőket

0

A hajlítható kijelzős okostelefonok egyáltalán nem a Samsung hóbortjai lesznek, számos más gyártótól is hallani lehet hasonló törekvéseket, sőt, az első ilyen készülék egyáltalán nem a koreai vállalat műhelyéből került ki. Az újfajta hardveres kiépítés szoftveres változtatásokat is követel, és a Google támogatása nélkül ha nem is lenne lehetetlen a kivitelezés, de sokban nehezedne. Szerencsére a keresőóriás magáénak érzi ezeknek a szerkezeteknek a koncepcióját, és mindent megteszi a születőben lévő termékkategória sikeréért.

A Google támogatja a jövő formatervét, sőt, a Samsunggal közösen fejlesztik a One UI felhasználói felületet, amely az új készülékeken fut majd. A fejlesztők számára az elsődleges fókusz az új kijelző kialakításhoz szabni applikációikat, egyfajta kontinuitást teremtve. A tartalmaknak, az alkalmazásoknak folyamatosnak kell maradniuk mindenféle hajlítás ellenére, nem szabad hogy fagyások, és más kellemetlenségek kísérjék ezeknek a futurisztikus eszközöknek a használatát.

A Google támogatási szándékát és terveit egy blogbejegyzésből tudhattuk meg, melyben arról is szó esik, hogy nem csupán egy manufaktúra készül hajlítható okostelefonnal. A Samsungon kívül a Huawei, az LG, a Xiaomi, az Oppo, és a Lenovo is fejleszt ilyen készüléket, bár ez a korábbi szóbeszédek ismeretében nem számít újdonságnak. A szóban forgó gyártók 2019 elejétől már elkezdhetik piacra dobni saját megoldásaikat.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid