Szinte kiakasztotta az AnTuTut a MediaTek 10 magos processzora

0

Mint ahogyan azt korábbi cikkünkből megtudhattátok, még idén megkezdődik a MediaTek 10 magos processzorának tömeggyártása. Mostani írásunkból az is kiderül, hogy a tajvani gyártó emberei nem véletlenül emlegettek hatalmas teljesítményt az MT6797 kapcsán, tudniillik az újdonság 70.000 feletti AnTuTu pontszámával a legnagyobbakat is letarolja. 

mediatek helios 20 antutu

Persze egy szintetikus teszt eredménye még nem feltétlenül jelent meghazudtolhatatlan igazságot, ugyanakkor az is tény, hogy az AnTuTuban szerzett pontszámok az esetek többségében tényleg az adott lapka valódi teljesítményére utalnak. A MediaTek új tízmagos chipsetje Tri-Cluster technológiával készül, és négy darab 1.4 GHz-re skálázott A53-as, illetve négy 2.0 GHz-es órajellel rendelkező, szintén A53-as magból áll, amelyekhez a turbó módban betársul még két A72-es mag is, mégpedig 2.5 GHz-cel.

Mediatek 10 magos processzor

Ez a konstrukció nem csak őrületes teljesítményre képes, de egyik klaszterről a másikra váltva a fogyasztást is minimalizálni tudja. A fent látható pontszámokat a MediaTek MT6797-es lapkája, azaz a Helio X20 produkálta, de ezek az eredmények valószínűleg csak a jéghegy csúcsai lehetnek. Hamarosan még több érdekesség felbukkanására számítunk, amelyeket természetesen megosztunk majd Veletek is!

GizChina

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid