Szinte varázslat: nézd meg működés közben a forradalmi feltekerhető kijelzős mobilt

0

Az Oppo nemrég rántotta le a leplet egy nagyon érdekes okostelefonról, ami az Oppo X 2021 névre hallgat, és bár ez még csak egy koncepció készülék, nagyon is működőképes formában van. Videón is meg lehet tekinteni, érdemes vetni rá néhány pillantást.

A készülék egy méretes feltekerhető OLED panelt használ, ami 6,7 colról 7,4 colra képes “megnyúlni”, amit egy szétcsúszó mechanizmus biztosít. Mindez egyébként motorikusan működik, vagyis magától tud a mobil váltani a különböző méretek között.

Ez a fajta megoldás orvosolja az eddigi hajlítható telefonok legnagyobb problémáját, a kijelző gyűrődését, ami sokak számára zavaró lehet, ráadásul nem kizárt, hogy ez a fajta új kiépítés tartósabbnak is bizonyul majd.

Az Oppo X 2021, mint már említettük, egyelőre csak egy koncepció, egy prototípus, és ha el is jut egyszer a felhasználók kezébe, akkor nem biztos, hogy pontosan ilyen lesz. Éppen ezért a konkrét specifikációk sem ismertek, és igazából nem is annyira lényegesek. De az Oppót ismerve, szinte biztos, hogy kijönnek majd egy hasonló mobillal, amit már meg is lehet majd vásárolni, a kérdés csak az, hogy mikor. Pár éve a vállalat testvérmárkája, a Vivo villantot nagyot a kávamentes Apex koncepcióval, és fél évvel később már meg is lehetett venni a végleges terméket, ami Vivo NEX néven futott. Ebből kiindulva nem kizárt, hogy közelebb van a feltekerhető kijelzős telefonok hajnala, mint gondolnánk.

Nem mellesleg az LG is készül egy ilyesmi telefonnal, ami már a jövő év elején bemutatkozhat.

Forrás

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid