A kínai Vivo bemutatta a jövő telefonját!

0

Egy nagyon érdekes készüléket mutatott be a kínai gyártó az MWC-n, amivel megint sikerült elérniük, hogy rájuk figyeljen a világ.

A Vivo még csak nemrég mutatta be az első telefont, amely kijelző alá épített ujjlenyomat-olvasóval rendelkezik, és már akkor is sokan meglepődtek, hogy nem valamelyik csúcsmárka jött ki ezzel a megoldással, most pedig erre is rákontráztak.

Fotó: CNet

Az MWC-n megint ámulatba ejtették a közönséget, hiszen bemutatták az APEX névre hallgató telefont, amelynek kijelzője az előlap 98%-át teszi ki az állításuk szerint. A kávák elképesztően vékonyra sikerültek, mivel fent és az oldalakon 1.8 mm-esek, míg az alul található rész is mindössze 4.3 mm-es.

A készülék ugyan még csak prototípus fázisban létezik, de már működőképes verziót is láthatott a közönség.

Íme néhány érdekesség az APEX-ről:

  • Az előlapi kamerának már nem jutott hely, így a használat során a telefon tetejéből bújik elő az optika.
  • A megjelenítő teljes alsó része ujjlenyomat-olvasóként szolgál, így nem csak egy ponton működik az azonosítás.
  • Nem kapott beszédhangszórót, helyette a panel vibráltatását használják, így a kijelző ad ki hangot.

A kiállítás időpontjában ugyan még sok kérdés nem tisztázott, hiszen nem ismert például a benne található hardver. Csak a 18:9-es arányú 5.99 colos OLED kijelző, ami biztosra vehető, és állítólag a szoftver is elég kezdetleges volt még.

Egy banner azonban már le is leplezte az eseményt, amin hivatalosan is bemutatják majd az APEX végleges kiadását, ez pedig március 15-én lesz.

Forrás: Gsmarena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

NapiDroid