Szolgáltató buktatta le a HTC U12 jellemzőit

0

Nem mintha nem lettek volna eddig is szivárogtatások és pletykák a tajvani HTC következő zászlóshajóját illetően, de a mostani értesülések remek alkalmat szolgálatnak arra, hogy újra elővegyük az U12 készüléket. Másrészt mivel a forrás ezúttal egy szolgáltató, így az itt látható adatok szinte biztosan hitelesebbek, mint bármi, amivel korábban dolgunk volt.

A HTC U12 specifikációit a Verizon buktatta le, mégpedig a saját Open Development platformjuk révén. Itt nem csupán azokat az alkalmazásokat, termékeket és szolgáltatásokat teszik közzé, amelyeket a Verizon égisze alatt fejlesztenek, de olyan eszközöket is, amelyeket az operátor licencel. Az egyik ilyen a tajvaniak következő csúcskészüléke is, amit a tavalyi HTC U11 képével tettek közzé – nyilván érthető okokból -, ám így megerősítésre került néhány kulcsfontosságú jellemző. Ugyanakkor akadnak nem egyértelmű dolgok is, na de ne szaladjunk ennyire előre!

A megjelenítő, ha stimmel az itt látható listázás, akkor WQHD felbontású lesz, LCD panellel, és 6 hüvelykes képátlóval. Az is kiderült, hogy az akkumulátor kapacitása 3500 mAh, a telefonon pedig Android Oreo rendszer fog futni annak debütálásakor. A mobil állítólag “Frameless Display”-t fog kapni, vagyis esély van egy a jelenlegi trendeknek megfelelő hosszított képernyő használatára. Korábban kiszivárgott tokok renderei alapján vékony alsó, valamint felső kávára, illetve oldalt a keretek szinte teljes eltűnésére számíthatunk, az U12 így valami olyasmi formatervet kaphat, mint amilyet a tavaly bemutatott Samsung Galaxy S8. És nincs notch sem, hála a magasságosnak…

A korábbi renderek egyike

A listázásból még az is kiderül, hogy a mobil LTE Cat.12 támogatással fog bírni, ami ellentmond a korábban tálalt Qualcomm Snapdragon 845 pletykáknak, holott egy HTC zászlóshajóba tényleg csak a legjobb és legújabb lapkát illene beszerelni. A legfrissebb Snapdragon chipset már a Cat.18 szabványnak megfelelően képes le, és a Cat.13 szerint képes feltölteni, akár 1.2 GB-ot másodpercenként. Legalábbis elméletben. Igazából az is lehet, hogy a Verizon munkatársai valamit elgépeltek, és a HTC rajongóknak nem kell aggódnia, vagy az is előfordulhat, hogy a szolgáltató valamilyen limitációban részesíti az érkező okostelefont, bár ez eléggé valószínűtlen.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid