Szuperolcsó Android Go mobillal rukkolt elő a Nokia

0

Úgy látszik, hogy a HMD Global által menedzselt Nokia csúcskategóriás készülékek piacra dobása helyett inkább a belépőszinten igyekszik sikereket aratni. A cég most minden különösebb csinnadratta nélkül bejelentette legújabb büdzsé ajánlatát, amely a Nokia C01 Plus névre hallgat. Az okostelefon Android 11 Go operációs rendszert futtat, ehhez mért a hardvere és a vételára is.

Ha mindenáron pozícionálni kellene a készüléket, akkor a szintén megfizethető Nokia C1 Plus, vagy a Nokia C10 alá tudnánk besorolni. A Nokia C01 Plus 5,45 colos HD+ felbontású képernyőt kínál, némileg vaskos alsó és felső kávával, de az oldalsó keret sem túl vékony. Alul a Nokia logó foglal helyet, felül pedig egy 5 megapixeles kamera, valamint egy LED villanó egészíti ki a beszédhangszórót.

Az okostelefon belsejében szolgálatot teljesítő hardver nyilván nem fogja megváltani a világot, de az Unisoc SC9863A chipset, illetve az 1 GB RAM Android 11 Go szoftverrel kombinálva egészen korrekt felhasználói élményt képes biztosítani. Az eMMC 5.1 típusú háttértár mindössze 16 GB-os, de lehetőségünk van micro SD kártyás bővítésre. Biometrikus azonosításra csak az arcfelismerést használhatjuk, mivel a készülék nem rendelkezik ujjlenyomat-olvasóval. A már említett előlapi kamera mellett ott lesz egy szintén 5 megapixeles kamera a hátoldalon.

A Nokia C01 Plus belsejében egy 2500 mAh kapacitású, a GSMArena adatbázisa szerint cserélhető akkumulátor található. A készülék egyelőre csak Oroszországban rendelhető elő, mégpedig kétféle színben, lilában és kékben. Helyi valutáról átszámítva az ár nagyjából 26 ezer forint.

Forrás: PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid