Szuperolcsó telefonokkal rukkolt elő a Xiaomi

0

Minden részrehajlás nélkül mondhatjuk, hogy a Xiaomi az egyik legcoolabb kínai gyártó, rengeteg termékkel, jó árakkal, és folyamatosan törekednek a vásárlók elégedettségére, illetve a minél nagyobb piaci részesedésre. Épp ezért annyira nem meglepő, hogy a vállalat nemrég nyomógombos mobilokkal rukkolt elő, amelyek a Qin szériához tartoznak. A Qin 1 és Qin 1s készülékek közösségi finanszírozás keretein belül lettek tervből valósággá, és egyelőre két telefon képezi részét ennek az új termékcsaládnak.

A lelkesedés abszolút nem oktalan, hiszen olyan eszközökről beszélünk, amelyek még néhány mesterséges intelligenciával kapcsolatos funkciót is kaptak, és ez azért tényleg szokatlan ebben a termékkategóriában. A telefonok hasonlóak kívülről, kijelzőjük 2.8 colos, a felbontás pedig 240×328 képpont. A mobilok háza 132 x 53.8 x 8.5 mm-es. A kínai császárok Qin dinasztiájáról elnevezett mobilok támogatják két SIM kártya egyidejű behelyezését, de hibrid aljzatról lévén szó, ilyenkor a tárhelybővítés az, amiről le kell mondanunk.

A Qin 1 a két telefon közül a szerényebb, belsejében MediaTek MT6260A chipset dolgozik, egyetlen maggal, amihez 8 MB RAM, valamint 16 MB belső tárhely tartozik. Ebben a modellben nincs sem GPS, sem LTE modem, viszont rendelkezik Wi-Fi vevővel és támogatja a Bluetooth 4.2 szabványt. A készülék egy Nucleus nevű operációs rendszert futtat, és 1480 mAh kapacitású akkumulátorának hála akár 15 napig is bírja szusszal.

A Qin 1S már egy kicsit komolyabb masina, Spreadtrum SC9820 chipsettel, két Cortex-A53 magot dolgoztató processzorral, 1.2 GHz-es órajellel, 256 MB RAM-mal, valamint 512 MB belső tárhellyel bír. Kapunk VoLTE, GPS, Bluetooth és WiFi kapcsolódasi lehetőségek is. Mindkét telefon USB-C porton keresztül veszi fel a töltést, és alul megtaláljuk a hangszórórácsokat, a csatlakozó közvetlen közelében.

Akinek hiányérzete volt az eddigi ismertetéssel kapcsolatban, és netán a kamerák bemutatását várja, az csalódni fog. Ezeken a készülékeken nincsen semmilyen képrögzítő apparátus, és sajnos a 3.5 mm-es jack aljzat is lemaradt, ami azért eléggé elszomorító. Az olcsóbb modell viszont alig 30 dollárba kerül, a drágább pedig 45 dollárba (8 és 12 ezer Ft). A kiszállítás szeptember 15-én indul, addig a mobilok előrendelési fázisban vannak.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás
NapiDroid