Megérkezett az Android 9.0 Pie!

0

A vártnál kicsit hamarabb debütált az új Android verzió, méghozzá Android 9.0 Pie (vagyis Pite) néven. Ez már a végleges kiadás, ami bármikor megérkezhet az érintett mobilokra. Nézzük a fontosabbb tudnivalókat!

Az Android 9.0 Pie már elérhető a Google Pixel telefonokra, és hamarosan megkapják azok az egyéb készülékek is, amelyek részt vettek a béta programban (Sony, Xiaomi, Nokia, Oppo, Vivo, OnePlus és Essential). A kompatibis Android One mobilok frissítése pedig az év vége felé várható.

A rendszer kinézete viszonyag keveset változott, de rengeteg érdekes és hasznos újítást kapunk. Átszabták például az Android verzérlőgombjait, és részben egy gesztusvezérléses megoldás veszi át a helyüket.

Sokkal nagyobb szerepet kap a mesterséges intelligencia, ezt használják például az új Adaptive Battery és Adaptive Brightness funkciók. Mindkettő az egyéni szokásainkat és preferenciáinkat veszi alapul, és ez alapján történik az akkumulátorhasználat optimalizálása, illetve a fényerő beállítása.

Említést érdemel az App Actions is, ami annak megfelelően ajánl alkalmazásokat, hogy épp mit csinálsz a mobilodon.

Az új Android 9.0 ráadásrul az életminőségünkre is odafigyel, és segít, hogy ne vegye át teljesen az írányítást felettünk a technológia. Visszanézhetjük, hogy mennyit mobiloztunk, és hogy melyik alkalmazással mennyi időt töltöttünk el, ráadásul korlátozásokat is be tudunk állítani, nehogy eluralkodjon rajtunk a mobilfüggőség.

Mindez persze csak néhány újítás, rengeteg egyéb dolgot kapunk a notch támogatástól a biztonsági fejlesztésekig.

Forrás: Google

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid