Tele lesz játékokkal a Facebook Messenger

6

A Facebook Messenger egyre csak bővül, szinte minden hónapban érkezik rá valamilyen új funkció, és a felülete is rendszeresen átszabásra kerül. Hamarosan pedig komplett játékplatform is lesz a Facebook csevegője.

Létezik már néhány messengeres játék, tudunk például sakkozni, dekázni vagy kosárra dobálni az appon belül. Ezek az egyszerű játékok tökéletesek arra, hogy elüssük szabad perceinket, ezért a Facebook úgy gondolta, hogy erősít ilyen téren.

facebook-kosar

Hamarosan debütálhat az Instant Games, ami egy komplett játékplatform a Messengeren belül. Ennek a lányege, hogy külső fejlesztők is készíthetnek majd játékokat a Facebook csevegőjéhez. A népszerű Candy Crush fejlesztője, a King nemrég el is készítette az első ilyen programot, ami a Shuffle Cats Mini nevet viseli, és már élesben tesztelik Új-Zélandon.

Azt még nem tudni, hogy mikor debütál világszerte az Instant Games, de jó esély van rá, hogy pár hónapon belül megint teljesen átszabják a Messengert, és előtérbe kerülnek majd a játékok.

de-miert

És hogy mindez miért jó a Facebooknak? Egyrészt még több időt töltenek majd a felhasználók a Messengeren, másrészt szinte biztosan lesznek játékon belüli vásárlási lehetőségek, amelyből a közösségi oldal is részesedni fog.

forrás: Übergizmo

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

Informatikus, online marketinges, újságíró, blogger és a Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid