Fontos dolgok tűnhetnek el a Samsung Galaxy S8-ról

0

A napokban többször is felmerült egy olyan hír, miszerint a Samsung következő csúcsmobiljáról eltűnnek a kijelző alatti gombok, és ezt a területet a kijelző veszi át.

A szóbeszédek alapján a 90%-os kijelző/előlap arányt is elérheti a Galaxy S8, ami igencsak érdekesen nézhet majd ki, a későbbi modellekben pedig az egész előlap egy hatalmas kijelző lehet. Ilyenkor persze felmerül a kérdés: vajon mi lesz az eddig megszokott ujjlenyomat-olvasóval?! Kerülhetne a hátlapra is, de állítólag integrálva lesz a kijelző alá. Maga a szenzor a Qualcomm SenseID technológiája, vagy egy teljesen új optikai megoldás lehet. Egyébként a hírek szerint a meghajtásról a Snapdragon 830 vagy az Exynos 8895 fog gondoskodni 6 GB RAM társaságában.

meizu-koncepcio-01

A Meizu rivális koncepciója

Két variációt is piacra dobhatnak a Galaxy S8-ból, az egyiket egy 5,5 colos 4K SuperAMOLED panellel, a másikat pedig egy 5-5,2 hüvelykes QHD felbontású kijelzővel.

Meg kell hagyni, hogy ha igazak a hírek, akkor ez egy hatalmas innováció lenne, de van már hasonló mobil (Xiaomi Mi MIX), és a Meizu is megelőzheti a Samsungot a saját megoldásával. Szerintetek van értelme az ilyen technológiák beépítésének egy telefonba?

Forrás: SamMobile

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Koncsos Martin

Villamosmérnök hallgató, évek óta androidkedvelő, a szerkesztőség egyik új tagja. :)

NapiDroid