Telefonálás közben csapott bele a villám a 22 éves lányba

0

Ha volna a Mesék a Kriptából című műsornak tech különkiadása, ez a történet simán bekerülhetne az egyik adásba, annyira borzalmas. A 22 éves Brittney Prehn éppen telefonált egy wisconsini zenei fesztiválon, amikor hirtelen az égből kékesen sistergő energia csapott a fülébe. A lány borzalmas sérüléseket szenvedett, az eset pedig arra késztette a szakértőket, hogy elmondják milyen veszélyekkel jár a telefonálás a viharban.

Brittney okostelefonja szinte teljesen megsemmisült, és a nyomok szerint a szerkezet a fiatal lány füléhez volt tartva, amikor a fatális esemény bekövetkezett. Természetesen mindannyian jogosan tehetjük fel magunkban a kérdést: vajon az életünket kockázatjuk, ha telefont használunk miközben az égen villámok cikáznak?

A szakértők szerint: nem. Nincs egyértelmű kapcsolat az áldozat sérülése, valamint a tény között, hogy a balszerencsés leányzó éppen telefonált. John Jensenius időjárás-kutató az eset utáni nyilatkozatában leszögezte, a mobiltelefonok nem jelentenek veszélyt elektromos viharok esetén. “Az emberekbe azért csapnak villámok, mert rossz helyen vannak a rossz időben.” –  állítja a tudós. Brittney Prehn balesetét a balszerencse okozta, semmi más. Míg a vezetékes telefonok használata valóban kockázatos viharban – a kábeleket elérhetik a villámok – addig egy mobiltelefon használata teljesen veszélytelen viharos időben – tette közzé a Chicago Tribune.

Forrás: Treehugger

Érdekes, hogy ennek ellenére Kínában táblák figyelmeztetik a lakosokat: a mobilozás veszélyes lehet. Valójában a cudar idő nagyobb bajokat tartogat a telefonok számára, hacsak nem állnak ellen valamilyen szabvány szerint az elemeknek.

Ennyi maradt Brittany mobiljából

Ami Brittney Prehn-t illeti, jelenleg a Loyola University Medical Center-ben ápolják, ugyanis az elektromosság nem csupán a fülét érte, de az egész testén keresztülment.

Forrás: PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid