Teljes megújulást ígér a Sony mobilos fronton, megszűnhet a Compact sorozat

0

A Sony jelenleg mindent megtesz annak érdekében, hogy újra versenyképesek legyenek az okostelefonos piacon. Új vezetőség, teljesen más üzletpolitika, illetve további változások szükségesek ehhez, és a japán gyártó meg is teszi, amit szerintük tennie kell. Ezek között a döntések között azonban akadnak olyanok is, amelyeknek nem mindenki fog örülni.

Don Mesa, a japán gyártó alelnöke azt nyilatkozta, hogy februárban friss termékekkel fognak előrukkolni az MWC kiállításon, és már ott meg fogjuk látni, milyen is az új irány, amit a vállalat kijelölt magának. Fontos számukra, hogy sokkal jobb kameraélményt biztosítsanak a felhasználók számára, bár erről több részletet egyelőre nem árult el. Úgy hírlik, a Sony Xperia XZ4 lesz a cég első tripla kamerás okostelefonja, amelynek fejlesztésében a kamerás részleg feje, Shigeki Ishizuka is tevékenyen részt vesz, így lehet erre gondolt a rangos úriember.

Ilyen lehet a Sony Xperia XZ4

A kamera mellett a kijelző is nagy változáson eshet át, ugyanis szokatlanul magas, 21:9-es képaránnyal jöhet az új Sony csúcsmobil.

És itt jönnek a rossz hírek. Az alelnök nyilatkozatában az is ott áll, hogy az embereknek egyre nagyobb felületre van szükségük a tartalmak élvezetéhez. Bár nem mondta ki konkrétan, nagyon úgy fest, hogy a kompakt méretű csúcsmodellek ideje lejárt a Sonynál. Egyre kevesebb felsőkategóriás opció van azok számára, akik kisebb méretű, de prémium okostelefont szeretnének maguknak, és ha a sejtéseink megalapozottak, ismét szűkülni fog ezen termékek köre.

Ilyen lett volna az Xperia XZ4 Compact egy koncepció szerint

Sajnos nemigen lesz Playstation telefon sem, pedig a gamer mobilok újabban egyre komolyabb teret nyernek, és sokan remélték, hogy a Sony is részt vesz majd az őrületben. Az 5G is ott van jelenleg a populáris témák között, a japánok viszont addig nem dobnak piacra ilyen modemmel szerelt készüléket, ameddig a felhasználói élmény nem száz százalékos.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás
NapiDroid