Teljesen eltűnhetnek a gombok a Samsung telefonokról

0

Friss hírek szerint a Samsung szeretne teljesen megszabadulni az olyan fizikai gomboktól, mint a bekapcsoló és a hangerő gombok, de nem kell aggódni, a Galaxy S23 szériát még nem fogja érinteni a változás.

A jövőre érkező Samsung csúcsmodellek külsőre nem hoznak túl sok változást a hírek szerint, a Galaxy S23 széria tagjai állítólag megegyező méretekkel és kijelző-paraméterekkel jönnek, mint az S22 mobilok. Az egyik szivárogtató szerint azonban a vállalat már a későbbi telefonjait is tervezgeti, amelyek radikálisabb újításokkal érkezhetnek.

Korábban is voltak már arról hírek, hogy a Samsung teljesen eltüntetné a fizikai gombokat a mobiljairól, és most hasonló információk jelentek meg. A funkciókat (ki- és bekapcsolás, hangerő állítás) teljesen szoftveresen oldaná meg a vállalat, de hogy pontosan miképpen, arról egyelőre nem derült ki semmi. Az ilyenkor leggyakrabban felmerülő kérdés, hogy hogyan lehet majd életre kelteni egy meghibásodott mobilt, ami nem kapcsol be (a Recovery mód elindításához ugyanis szükség van a gombokra), de biztosan megoldják majd valahogy.

Mikorra várható mindez?

Erre is választ kaptunk, a forrás szerint a Galaxy S25 szériával vezetheti be a Samsung a gombok nélküli kialakítást, ami a jelenlegi menetrenddel számolva még nagyjából két és fél évet jelent. Persze lehet, hogy nem minden Galaxy S25 modellről tüntetik el a gombokat, az is felmerült, hogy első alkalommal csak egy kisebb példányszámban legyártott exkluzív kiadással lépik ezt meg.

Szerinted van értelme teljesen megszabadulni a gomboktól?

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid