Teljesen új kamerarendszert kaphat a Sony 2022-es csúcsmobilja

0

Hamarosan debütálhat a Sony új zászlóshajója, az Xperia 1 IV, ami az elődjeihez képest komoly előrelépést hozhat, legalábbis kamerás téren.

Friss információk derültek ki a Sony Xperia 1 IV-ről, amiben állítólag már a Snapdragon 8 Gen 1+ lapka teljesít majd szolgálatot. A sima 8 Gen 1 frissített verzióját valószínűleg a TSMC fogja gyártani, így joggal bízhatunk benne, hogy kevésbé lesz problémás a chipset.

Ami viszont a hardvernél is érdekesebb, az a hátlapi kamerarendszer. Ugyebár az előd esetében három darab 12 MP-es szenzort kaptunk, a 2022-es kiadásnál azonban egy 48 MP-es fő kamerára, egy 48 vagy 50 MP-es ultraszéles látószögű egységre, egy 48 MP-es középtávú telefotó optikára, valamint egy egyelőre ismeretlen felbontású periszkópos telefotó megoldásra számíthatunk.

A további kiszivárgott jellemzők között szerepel a 6,5 colos, 120 Hz-es OLED kijelző, a 16 GB RAM, az 512 GB-os belső tárhely, az 5000 mAh-s akkumulátor és a 45W-os gyorstöltés.

A Sony Xperia 1 III tavaly nagyjából 1300 dolláros áron nyitott az Egyesült Államokban, és a hírek szerint az új modell esetében 6 és 20 százalék közötti áremelkedés várható. Ez azt jelenti, hogy a készülék Magyarországon fél millió forint körüli összegbe kerülhet majd. A bemutató időpontja egyelőre nem ismert.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid