Teljesen új, kifejezetten a Galaxy S mobilokba szánt lapkákat fejleszthet a Samsung

0

Elkezdett keringeni egy jócskán a távoli jövőt érintő hír, amely szerint a Samsung egy saját, egyedi lapkakészlet tervezhet a 2025-ben debütáló Galaxy S készülékekhez. Persze lehetne kérdezni, hogy mi ebben a nagy szám, hiszen a jelenlegi Exynos chipek is pontosan ilyen házon belül fejlesztett megoldások, ám a hírek szerint egy nagyobb volumenű újítás alapjait fektethetik le a háttérben.

Állítólag a dél-koreai vállalat vezetőit rendkívül boldogtalanná tették a Galaxy S22 készülékekkel kapcsolatos GOS-botrány visszhangjai, akárcsak a Snapdragon 8 Gen 1 és az Exynos 2200 lapkakészletek látványos hiányosságai, köztük élen a nem túl jó hőmenedzsmenttel. Ice Universe és az Inews24 nevű dél-koreai kiadvány munkatársai úgy tudják, hogy éppen ezért egy teljesen új megközelítésről tárgyalnak, amelynek eredménye egy olyasmi megoldás lenne, mint az Apple által fejlesztett A-sorozatba tartozó chipek. A végső cél a mostaninál jóval optimalizáltabb készülékek létrehozása.

A korábbi, 2020 előtti Exynos chipek a gyártó egyedi fejlesztésű processzormagjait használták, de később a Samsung bezárta a részleget, amely ezeket a spéci CPU-magokat tervezte. A friss pletykák fényében nagyon úgy néz ki, hogy ezt a döntést mostanra megbánhatták a vállalat irányítói. Persze egy olyan anyagi és egyéb erőforrásokkal rendelkező cégnek, mint a Samsung, sosem késő visszakozni.

Azt egyelőre nem tudni, hogy ezek a több év múlva debütáló chipsetek a mostani Exynos vonal részei lesznek, vagy egy teljesen új szériához tartoznak majd, de ha a hírek nem légből kapottak, valószínűleg fogunk még róluk hallani a későbbiekben.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid