Teljesítmény teszt: Xiaomi Mi 5 VS iPhone 6S Plus

0

Bár a Xiaomi még nem mutatta be új csúcsmobilját, már kiderült néhány részlet a készülékről, sőt, már azt is lehet sejteni, hogy hogyan viszonyul majd az Apple legfrissebb zászlóshajójához teljesítmény terén.

Az alábbi összehasonlítás a Geekbench tesztprogramban elért eredményeket veszi figyelembe. A bal oldalon a Xiaomi “gemini” kódnevű készüléke látható, ami az eddigi hírek alapján a kínai gyártó új csúcsmobilja lesz, és minden bizonnyal Mi 5 néven kerül majd forgalomba. Mellette pedig az Apple iPhone 6S Plus szerepel.

Xiaomi-gemini-vs-iPhone-6s-Plus

A Xiaomi mobilját a négymagos Snapdragon 820 hajtja 3 GB RAM társaságába, a szoftver szerepét pedig az Android 6.0 tölti be. Az iPhone 6S Plusban ezzel szemben kétmagos A9 chip található, amihez 2 GB RAM tartozik.

Egymagos teljesítményben nagyon jó az Apple készüléke, itt 2574 ponttal az iPhone nyert, míg a gemini 2162 pontot szerzett. Többmagos tesztben viszont már jóval erősebb a Qualcomm lapkája, ami 5116 pontot ért el a Geekbench tesztjén, az iPhone pedig 4467-et. Ezek persze csak szintetikus eredmények, mindkét készülék rendkívül erős, már csak az a kérdés, hogy a Xiaomi milyen egyéb újításokkal készül, illetve hogy mennyire sikerül jól a rendszer optimalizálása.

A Xiaomi Mi 5-öt talán már ebben a hónapban bemutatják, de azt még nem tudni, hogy mikor kerülhet majd forgalomba.

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid