A Nokia Lumia mobilok jellegzetes dizájnját hozza vissza a HMD Skyline

0

Ha rajongója vagy a Nokia Lumia mobilok formaterveinek, akkor van egy jó hírünk: a HMD Global a hírek szerint dolgozik egy készüléken, ami külsőre ezeket a Windows rendszerű okostelefonokat idézi. A mobil a HMD Skyline néven fut, legalábbis jelenlegi tudásunk szerint, és nemrég egy benchmark eredmény megerősítette, hogy milyen lapkakészlettel debütál.

Habár rajongásunk és érdeklődésünk középpontjában az androidos készülékek állnak, tagadhatatlan, hogy a Windows mobilok egy különleges színfoltjai voltak az okostelefonos világnak. Összességében véve nagy kár értük. A Lumia készülékek karakteres formaterve pedig sokunk szívét megdobogtatta. A HMD Skyline ezt a dizájnt fogja visszahozni, az ismert külalak mellé pedig középkategóriás jellemzőket kínál majd.

A telefon nemrég járt egy kört a Geekbench szintetikus tesztalkalmazásban, amely megerősítette, hogy a mobil borítása alatt Snapdragon 7s Gen 2 lapkakészlet teljesít szolgálatot.

Az okostelefon alaplapja a Tomcat kódnevet viseli, ami megerősíti, hogy a Skyline-ról van szó. Ugyanakkor az még egyáltalán nem biztos, hogy ez lesz a telefon végleges neve, amikor forgalomba kerül. A tesztelt prototípus Android 14 operációs rendszert futtatott, és 8 GB RAM-mal volt felszerelve a Geekbench listázása szerint.

A készülék formatervét egy korábbi szivárgás buktatta le, amelyből az is kiderült, hogy a 8 GB RAM-mal és 256 GB háttértárral szerelt kiszerelés 460 euróba kerül majd, ami nagyjából 182 ezer forintot jelent. A Lumia mobilokat idéző készülék 120 Hz-es, Full HD+ felbontású OLED megjelenítővel lesz felszerelve, hátuljára pedig triplakamerás képrögzítő rendszer kerül. Ez a bizonyos kamerakészlet állni fog egy 108 megapixeles elsődleges, egy 8 megapixeles (valószínűleg ultraszéles látószögű), illetve egy 2 megapixeles (vagy makró vagy mélységérzékelő) modulból.

Az előlapi kamera 32 megapixeles lesz. A készülék hardverét egy 4900 mAh kapacitású akkumulátor látja el energiával, amely támogatja a 33 wattos töltést. Az okostelefon külső borítása megfelel majd az IP67 minősítés követelményeinek, vagyis ellenálló lesz a vízzel és a porral szemben.

A HMD további modellekkel is készül a színfalak mögött. Az egyik a Nighthawk kódnevet viseli. Ez egy 300 eurós, olcsóbb mobil lesz, amelynek belsejében Snapdragon 4 Gen 2 lapka teljesít szolgálatot, viszont a hátlapjára ugyanúgy felkerül egy 108 megapixeles elsődleges kamera. Aztán ott van még a HMD Atlas, szintén Snapdragon 4 Gen 2 chippel, viszont egy jóval szerényebb, 48 megapixeles elsődleges képrögzítővel.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid