Visszatér az androidos iMessage-alternatívát biztosító Sunbird

0

Az iOS ökoszisztéma egyik központi eleme az iMessage alkalmazás, amely az almás gyártó saját fejlesztésű üzenetküldő applikációja. A Sunbird pedig, ha emlékeztek, egy olyan app volt Android operációs rendszerre, amely képes volt az iMessage funkcionalitását biztosítani anélkül, hogy iPhone-ra kellene beruházni. Így könnyedén és gördülékenyen tudtunk kommunikálni mindazokkal, akiknek Apple készüléke van, és ők a saját alkalmazásukon belül kapták meg az üzeneteinket. A Sunbird egy biztonsági rémálom volt, emiatt sokáig parkolópályára tették a fejlesztői, ám most a hírek szerint visszatér.

2022 vége felé tűnt fel a színen a Sunbird nevű Android applikáció, amely azzal kecsegtette a felhasználókat, hogy általa használható lesz az iMessage a zöld robotos ökoszisztémán belülről. Habár az Apple az egyetlen olyan cég, amely képes lenne arra, hogy ténylegesen portolja az üzenetküldőjét Androidra, a Sunbird az ígéret szerint egy egyszerű és ingyenes módját biztosítja a platformok közötti kommunikációnak, egy virtuális macOS gép bevonásával továbbítva az üzeneteket.

Az alkalmazás hamar nagy népszerűségre tett szert, sőt, azt Nothing Chats néven a Nothing Phone (2) készülékekhez is mellékelték. Nem sokáig működött a szolgáltatás, mert hamar kiderült róla, hogy egy adatvédelmi rémálom. A Nothing Chats néhány órán belül lekerült a Google Play Áruházból, és eltávolították a Nothing Phone (2)-ről is. Nem sokkal később a Sunbird is szünetelni kezdett. Hónapokkal később, idén áprilisban azonban bejelentették: az app visszatér.

A fejlesztők azt állítják, hogy újraindították az alkalmazás béta változatát, átfogó fejlesztésekkel az infrastruktúrán belül, amelyek célja, hogy még biztonságosabbá tegyék. A Sunbird megnyitott egy várólistát, amelyen állításuk szerint több, mint 171 ezer ember várja, hogy ismét belevághasson az iMessage-alternatíva használatába.

Nagy valószínűséggel azok, akik a várólistán vannak, még a Nothing Chats botrány előtt regisztráltak. A Sunbird készítői nagy kijelentéseket tettek arról, hogy elkötelezettek a biztonságos és egységes üzenetküldési élmény megvalósítása iránt. Sajnálatos módon a fejlesztők eddig nem igazán bizonyították, hogy bármit is megvalósítanának azokból a dolgokból, amivel a felhasználókat kecsegtetik. Kíváncsiak vagyunk, hogy mi lesz ebből az egészből, legfőképpen a szakértők visszajelzéseit várjuk, akik majd miután kipróbálták az applikációt, ítéletet mondanak majd róla.

Forrás: Android Authority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid