A Nothing megcsinálta az iMessage-et Androidra

0

Rengeteg kritikát meg lehet fogalmazni az Apple-lel szemben, de talán a leggyakrabban emlegetett az, hogy az iMessage nem kompatibilis Android mobilokkal, vagyis csak almás készülékek között működik rendesen a vállalat üzenetküldő szolgáltatása. Hiába az egyre nagyobb nyomás, az Apple nem szeretne ezen változtatni, azonban a Nothing váratlan bejelentést tett.

Abba most nem mennénk bele újra részletesen, hogy mekkora probléma is valójában az iMessage korlátozása, már többször megtettük, például ebben a cikkben vagy itt, de röviden arról van szó, hogy a vállalat magához láncolja a felhasználókat, arra készteti a szülőket, hogy a gyerekeknek is iPhone-t vegyenek, illetve az iskolákban sokszor kiközösítik emiatt azokat, akiknek Android mobilja van. Európában ezek nem annyira ismert jelenségek, főleg amerikai problémáról van szó, ahol 50% fölötti az Apple részesedése, és rengetegen használják az iMessage-et kapcsolattartásra. Tehát aki androidos, az sokszor kimarad a beszélgetésekből.

A Nothing próbál terjeszkedni az USA-ban, és rájöttek, hogy ennek az egyik fő akadálya maga az Android rendszer, egész pontosan az iMessage-támogatás hiánya, hiszen emiatt sokan nem is vesznek számításba más készüléket, csak iPhone-t.

Az Apple áldása nélkül nem egyszerű megoldani a kompatibilitást, a Nothing azonban nagy bejelentést tett. November 17-én érkezik a Nothing Chats app a Play Áruházba, ami elméletileg szinte teljes mértékben támogatja majd az iMessage-en keresztüli kommunikációt. Működni fognak a csoportos beszélgetések, a képek és videók küldése jó minőségben, stb.

A Nothing a Sunbird Messaging app fejlesztőivel együttműködve hozta létre a saját megoldását, ami úgy hidalja át a problémát, hogy a felhasználókat bejelentkeztetik távoli Mac mini számítógépekre (Apple-fiók kell hozzá, de ilyet sima webes felületen is létre lehet hozni), és ezek közbeiktatásával tudnak a telefonjukról iMessage üzeneteket küldeni és fogadni (titkosítva). Szinte minden fontosabb funkció működik így, végre nem SMS és MMS alapú lesz a kommunikáció Android és iOS között, és a zöld buborék is eltűnik, ugyanúgy kék lesz az üzenet, mintha iPhone-ról küldték volna.

Igazából két bökkenő van. Az egyik, hogy a Nothing Chats egyelőre csak a Nothing Phone (2)-vel lesz kompatibilis (illetve a későbbi Nothing mobilokkal). Arról nincs szó, hogy más Android készülékekre is elérhetővé tennék. A másik, hogy adatvédelmi szempontból azért kissé aggályos lehet, hogy az Apple-fiókunkat távoli gépeken használják. Illetve az is kérdéses még, hogy az Apple mit reagál erre az egészre, esetleg megpróbálnak-e fellépni a Nothing appja ellen.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid