Tesztelték a Huawei új, nano SD memóriakártyáját

0

Amint azt tudjátok, a Huawei nagy erőkkel igyekszik népszerűsíteni egy új memóriakártya szabványt, az NM-et (Nano Memory Card), vagy ahogyan másképpen említik, a nano SD-t. Egyelőre nem sok készülékkel kompatibilis az új adattároló eszköz, és azt sem igazán lehetett korábban tudni, milyen képességekkel bír egy ilyen apróság. Azonban nemrég letesztelték, és a benchmark eredmények alapján az újdonság sokban hasonlít a micro SD kártyákhoz, tehát érdemi előrelépésekről egyelőre nem tudunk beszámolni.

A nano SD a Huawei saját fejlesztése, és nagy előnye a micro SD-hez képest, hogy 45%-kal kisebb méretű. Az úgy kártya pontosan akkora, mint egy nano SIM, és így beférnek ugyanabba a kártyahelybe.

Az új kártyák eMMC 4.5 protokollt használnak UHS-I U3 sebesség besorolással, ami földi halandók nyelvére lefordítva akár 90 MB/s olvasási tempót, valamint minimum 30 MB/s írási sebességet jelent. Ezek az adatok természetesen csak elméleti jellegűek, ám a Hi-Tech.ru csapatának köszönhetően valós számokkal is gazdagítani tudjuk ezt a rövid értekezést.

Egy 6,7 GB méretű fájl másolásához összesen 1 perc 33 másodpercre volt szükség, ami nagyjából 72 MB/s. Talán említést érdemel, hogy a tesztelés során egy 128 GB kapacitású nano SD-t használtak, és ebből az adatmennyiségből 123,73 GB érhető el a felhasználók számára a formázást követően. Igazából nem is lehetett volna másfajta kártyát használni, mivel egyelőre ez az egyetlen elérhető változat, bár ha minden igaz, hamarosan 256 és 64 GB-os verziók is érkezni fognak.

A jelenlegi nano SD kártyák hasonló sebességre képesek, mint a jobb micro SD-k, tehát egyelőre nem sok előnyük van a kisebb méretet leszámítva, a jövőben viszont komolyabb fejlődés várható, és valószínűleg el fognak terjedni pár éven belül.

Ahogyan említettük, egyelőre nagyon kevés készülék képes boldogulni ezzel az új szabványú memóriakártyával, ami igazából négy Mate 20 modellt jelent (20, 20 Pro, 20 X és 20 RS Porsche Design). Egyébként ha minden igaz, létezik olyan USB adapter, amelynek segítségével a számítógépünkben is használni tudjuk ezeket a apróságokat, de az ilyen kiegészítők messze nem olyan elterjedtek, mint a hagyományos SD olvasók.

Forrás, via GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás
NapiDroid