Tesztelték a Qualcomm Snapdragon 675-öt, ami a 710-nél is erősebb lesz

0

Az előző hónapban a Qualcomm egy meglepő bejelentés keretében bemutatott egy vadonatúj középkategóriás lapkakészletet, a Snapdragon 675-öt. A chipset a Snapdragon 670 és a 710 közeli leszármazottja, ám szokatlan módon 10 helyett 11 nanométeres gyártási eljárás révén készül. A minap végre feltűnt az első okostelefon, amelynek a burkolata alatt már ez a lapka pörög, ugyanis egy rejtélyes prototípuson valaki futtatta a GeekBench elnevezésű szintetikus tesztalkalmazást.

Jelen pillanatban a leghalványabb gőzünk sincs, milyen mobil lehetett a kérdéses készülék, viszont arról már tudunk némi fogalmat alkotni, mire is lehet képes a Snapdragon 675. A negyedik generációs Kryo magokkal felvértezett lapkakészlet a pontok alapján megelőzi a Snapdragon 710-et az egymagos és a többmagos mérések során egyaránt.

A Qualcomm Snapdragon 675 2+6 magos kialakítással bír, de két Cortex-A75 mag helyett újabb Cortex-A76 magokat használ. A teljesítményre kiélezett magok frissebbek, mint a Snapdragon 670 és 710 Cortex-A75 magjai, viszont a grafikus gyorsító “csupán” egy Adreno 612 (615 helyett). Ám a sárkányos felvezetőgyártó állítása szerint ezt a megnövelt játékélmény biztosítására optimalizálták.

Sajnos más egyebet nem tudunk elmondani a rejtélyes okostelefonról, leszámítva azt, hogy a tesztelés alatt Android 9.0 Pie operációs rendszert futtatott, az operatív memória pedig 4 GB-os volt. Valószínűleg ha kellő türelmet tanúsítunk, idővel hivatalosan is fel fog bukkanni az első Qualcomm Snapdragon 675-tel szerelt mobil.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás
NapiDroid