Tesztelték a Snapdragon 8150-et, a Qualcomm 2019-es csúcslapkáját

0

Nemrég bemutatták az első Qualcomm Snapdragon 8150 lapkakészlettel működő okostelefont, ami egyben a világ eddigi egyetlen publikus hajlítható készüléke. Eddig a néven kívül nem sokat tudtunk a chipsetről, de végre oszlani látszik a homály egy GeekBench tesztnek köszönhetően.

A Snapdragon 8150 új generációs Kryo magokkal dolgozik, és bár a gyártó egyelőre mélyen hallgat a jellemzőket illetően, a szóbeszéd szerint ezek 2+2+4 felosztásban ketyegnek a szokásos 4+4 helyett. Egy méltó kihívó már a piacon van a Kirin 980 személyében, szintén három klaszteres kiépítéssel. Két mag a komoly teljesítményt, szintén kettő a sebességet, míg a további 4 mag a könnyebb feladatok végrehajtását biztosítja.

Egymagos eredmény

A GeekBench eredmények komoly előrelépést jeleznek az elődhöz képest, pedig már a Snapdragon 845 (Pixel 3 XL) sem volt egy gyenge konstrukció. Viszont az újdonság egyáltalán nem előzi be mérföldekkel a Huawei lapkáját, az Apple új processzorát meg pláne nem. Az A12 egymagos teljesítménye sokkal jobb, mint az 8150-é, persze bármit lehet vitatni az Apple-lel kapcsolatban, de az aktuális lapkakészletük erejét nem. Többmagos mérések esetén viszont nem ilyen komoly a lemaradás, ami mindenképpen ígéretes.

Többmagos eredmény

Fontos megemlíteni két dolgot: a teszteket nem egy FlexPai készüléken, hanem egy ismeretlen prototípuson futtatták, ezen felül, amiket itt és most látunk, még nagyon korai eredmények. Abban sem lehetünk biztosak, hogy a lapka teljes erőbedobással dolgozott, a maximális órajelén. Amúgy a forrásainkkal egyet kell érteni abban, hogy a Snapdragon chipek egyik erőssége a grafikus gyorsító, amiről még mindig szinte semmit nem tudni. Igazán releváns ítélet alkotásához meg kell várni egy újabb, másfajta benchmark teszt eredményeit is.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid