Teszten járt a vadonatúj processzorral szerelt Redmi Note 12 Turbo

0

Korábban kiderült, hogy a Redmi Note 12 Turbo március 28-án fog debütálni, egy kifejezetten a készüléknek dedikált eseményen. Az okostelefon lesz az első olyan modell, amelynek borítása alatt Snapdragon 7+ Gen 2 lapkakészlet zakatol. A chipset az eddigi legerősebb a Snapdragon 7-es sorozaton belül, így a Redmi telefonja mérföldkő lehet teljesítmény szempontjából nem csupán az elődeihez, hanem a konkurenciához képest is. A mobilt nemrég tesztelték, így van némi elképzelésünk a belsejében dolgozó hardver számítási képességeit illetően.

A Redmi Note 12 Turbo a Geekbench adatbázisában tűnt fel, miután valaki lefuttatta az alkalmazást az okostelefon prototípusán. A mobil burkolata alatt duruzsoló Snapdragon 7+ Gen 2 1213 pontot szerzett az egymagos, és 3972 pontot a többmagos mérések során. (Összehasonlításképpen egy Snapdragon 778G vagy 780G durván 800 és 2900 pont körül gurít ugyanezen a teszten.)

Az eredményhez természetesen hozzájárult a készülékben szolgálatot teljesítő 12 GB RAM is. Valószínűleg a telefon más konfigurációkban is kapható lesz, ez csupán egyike a lehetséges variációknak. A szintetikus tesztalkalmazásnak köszönhetően még az is kiderült, hogy a prototípus Android 13 operációs rendszert futtatott, amikor próbára tették.

A Redmi Note 12 Turbo nemrég a kínai telekommunikációs hivatal, a TENAA adatbázisában is megjelent, de más irodáknál szintén megtette kötelező köreit. Az eljárásokat követően publikált dokumentumokból kiderült, hogy az okostelefon támogatni fogja a 67 wattos gyorstöltést, akárcsak a Redmi Note 12 Pro.

A mobil érkezését beharangozó plakát

A szóbeszédek szerint a Redmi Note 12 Turbo 6,67 hüvelykes OLED kijelzővel lesz felszerelve, a panel elsőként a Redmi Note mobilok történetében magában foglalhat egy ujjlenyomat-olvasót is, legalábbis ezt állítják a bennfentesek.

Mindezeken felül a készülék olyan kamerakészletet kap, amelynek élén egy 50 megapixeles képrögzítő áll, egy 8 megapixeles ultraszéles látószögű, valamint egy 2 megapixeles makró szenzor által támogatva. Azt a bizonyos 67 wattos gyorstöltést egy 5000 mAh kapacitású akkumulátor fogadja majd. A Redmi Note 12 Turbo tehát március 28-án debütál, de addig még lehet, hogy fogunk hallani róla.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid