Ticwatch Pro – Megjelent a forradalmi okosóra Magyarországon!

0

A Ticwatch Pro az okosórák legnagyobb problémájára, a gyenge üzemidőre nyújt megoldást, mégpedig úgy, hogy nem kell kompromisszumot kötnünk a funkciók terén. Teljes értékű Google Wear OS rendszert kapunk sok hasznos extrával, ráadásul mindez most már Magyarországon is elérhető!

A Ticwatch Pro egy igazán ötletes, réteges kijelzőt kapott, ami valójában két megjelenítőt jelent, amelyek egymáson vannak. Alul találjuk az 1,39 colos, 400×400 pixeles AMOLED érintőkijelzőt, fölötte pedig egy ultra energiatakarékos FSTN LCD panel van, ami kikapcsolt állapotban átlátszó.

Alapvetően két üzemmód közül választhatunk, Smart és Essential. Az előbbi teljes értékű funkcionalitást biztosít a Wear OS 2.0 rendszerrel, az utóbbi pedig kevesebb lehetőséget nyújt (óra, dátum, aktivitásmérés, pulzusmérő), viszont ezzel akár 30 napig is elmegy az óra egyetlen töltéssel.

Ami még zseniális benne, hogy alacsony akkuszázaléknál automatikusan bekapcsol az Essential mód, így ha mondjuk elfelejted feltölteni, akkor sem kell egy “téglát” hordani a kezeden, ugyanúgy működnek az alapfunkciók még hosszú napokig.

A másodlagos kijelző egyébként kiválóan látszik napsütésben, és “Always On” panelként működik, azaz folyamatosan aktív a takarékos Essential módban. Emellett a Smart módban is hasznát vehetjük, hiszen amikor nincs használatban az óra, akkor átvált erre, ami sokat javít az üzemidőn. (Persze mindent testre tudunk szabni, az AMOLED kijelző is használható Always On módban.)

A különleges, két kijelzős kialakítást leszámítva is egy elég fullos Wear OS okosóra lett a Ticwatch Pro. A Qualcomm kifejezetten ilyen kütyükbe szánt Snapdragon Wear 2100 chipje hajtja, és minden fontosabb kommunikációs szabványt ismer. Van Bluetooth 4.2, Wi-Fi 802.11bgn, GPS (A-GPS), illetve ezúttal NFC is, tehát mobilfizetésre is alkalmas az okosóra.

A Ticwatch Pro megkapta az IP68-as tanúsítványt, azaz por- és vízálló, és nem maradt ki a pulzusmérő sem. Természetesen van Play Áruház is, tehát a gyári alkalmazások mellé újabbakat tölthetünk le, így szinte korlátlan a felhasználási módok száma.

A Ticwatch Pro már megvásárolható Magyarországon a DroidVilág weboldalán, ahol hivatalos hazai garanciával és ingyenes szállítással kínálják az okosórát, ráadásul ajándék üvegfólia is jár hozzá. További részletek az alábbi linken:

Egyébként már tesztelem egy ideje a kütyüt, eddig nagyon tetszik, valóban sokkal jobb az üzemideje, mint bármelyik eddigi Wear OS okosórának, ami nálam járt. Amíg elkészül a részletes cikk, nézd meg az alábbi két tesztvideót:

Forrás: DroidVilág

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid