A tiltás ellenére is hasít a Huawei

0

A legutóbbi események tükrében azt gondolhatnánk, hogy a Huawei nem éppen a legszebb napjait éli, hiszen ott van az USA tiltása, valamint ez az egész kereskedelmi háború a vállalat anyaországa és az Egyesült Államok között. A gyártó sora azonban egyáltalán nem megy rosszul, sőt, még némi növekedést is tudott produkálni.

A Huawei összes bevétele az elmúlt három negyedév során 86 milliárd dollárra jött ki, ami 24,4 százalékkal több, mint az előző év azonos időszakában. Ha konkrétan az okostelefon eladásokat vesszük, a cég összesen 185 millió készüléket értékesített az év első három negyedéve alatt, ami 26 százalékos gyarapodást jelent, szintén az előző évhez viszonyítva. A kínai cég nem részletezte külön a harmadik negyedéves okostelefon eladásokat, de az feltételezések szerint nagyjából 67 millió általuk gyártott mobil talált gazdára a vizsgált időszak alatt. Ez nagyjából 13,5 százalékos növekedés a második negyedévhez képest, amikor 59 millió Huawei telefont adtak el.

Nagyon jó eredmények ezek, főleg az első két negyedév kevésbé pörgős időszakához mérve, ráadásul végre nőnek az eladások azóta, hogy az Egyesült Államok kormánya kvázi keresztes hadjáratot indított a kínai cég ellen. A jelentésben az is szerepel, hogy a Huawei igyekszik bővíteni 5G hálózatát, és egyúttal sikerült nyélbe ütniük több, mint 60 kereskedelmi szerződést különböző szolgáltatókkal szerte a világon. Sőt, rengeteg nagyváros, valamint a globális élbolyba tartozó cég is érdeklődik a Huawei Horizon Digital Platform nevű felülete iránt, szóval egyelőre nem igazán kell temetni a kínaiakat.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid