Még nyújtottabb kijelzőt kaphat a Samsung Galaxy S11

0

Egyelőre túl korai azt mondani, hogy a jelenleg keringő Samsung Galaxy S11 pletykák autentikusak volnának, de ahogyan telik az idő, egyre többet fogunk hallani a koreai vállalat következő zászlóshajóiról. Legutóbb arról lehetett olvasni, hogy a gyártó munkatársai már tesztelnek egy 5x optikai zoomra képes periszkópos telefotó kamerát, most pedig egy kiszivárgott HTML5 böngészős teszteredménynek hála a csúcskategóriás mobil kijelzőjéről derült ki némi információmorzsa.

A HTML5 benchmark tesztben próbára tett okostelefon az SM-G416U modellszámot viseli, amit a Samsung általában a soron következő Galaxy S szériás mobiloknak tart fent a fejlesztés ideje alatt. A készülék nem meglepő módon Android 10 operációs rendszert futtat, de ami igazán érdekes, hogy a képernyője 20:9-es képaránnyal rendelkezik, legalábbis erre utal az adatok között szereplő 384×854 pixeles felbontás. Nyilván a végső modell legalább QHD+ kijelzővel jön, de a képarány jó eséllyel ez lesz.

Míg a koreai gyártó aktuális felsőkategóriás telefonjainak (Galaxy S10, Note 10) 19:9-es kijelzője van, az olyan készülékek, mint a Galaxy A80 vagy az A70 már ezzel a nyújtottabb, 20:9-es kialakítással bírnak. Úgy látszik, egyre haladunk a hosszúkásabb megjelenítők felé, a Sony például már 21:9-nél tart, az Android atyja pedig még formabontóbb telefonnal készül.

Az egyik nagy kérdés a Galaxy S11-gyel kapcsolatban (már ha tényleg ez lesz a végleges neve), hogy hogyan oldja meg a Samsung a szelfikamerát. A végső cél a kijelző alá épített láthatatlan megoldás, de ha ezt nem sikerül pár hónapon belül kivitelezni, akkor maradhat a “lyukas” kijelző, vagy esetleg jöhet valamilyen pop-up mechanizmus. Az új csúcsmodell bemutatója jövő év februárjában esedékes, addig egész biztosan sok minden ki fog derülni, és a gyártónak is van még ideje csiszolni a készüléken.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid