Hasznos újítások a YouTube alkalmazásban

0

A hét elején rendezték meg a Google I/O 2018 fejlesztői konferenciát, és ebből kiderült, hogy olyan változásokat eszközölnek majd a YouTube alkalmazásban, amelyek segítenek kicsit elszakadni a digitális függőségtől, ráadásul a beígért újítások már meg is érkeztek a felhasználók egy részének.

A Google I/O több, mint egy konferencia, mivel a közönségük ilyenkor együtt lóghat a fejlesztőbrigáddal, ezáltal remek ötleteket és terveket oszthatnak meg egymással, és a gyártó is visszajelzést kaphat a tervezett változtatásokkal kapcsolatban. Itt hangzott el az is, hogy szeretnék, ha az emberek képesek lennének némi szüntetet is tartani, elszakadni a technikától, és ehhez próbálnak most segítséget nyújtani.

A legújabb YouTube frissítésbe (ami már elstartolt némelyik régióban) több opció is bekerült, amely ezt a célt szolgálja. Az első ilyen lehetőség az “ideje szünetet tartani” funkció, amelynek beállítása után bizonyos időközönként jelez az applikáció, hogy pihenjünk kicsit, és megállítja a videót. Persze ez csak egy lehetőség, és dönthetünk úgy, hogy folytatjuk a tevékenységünket (15, 30, 60, 90, 180 perces opciókból választhatunk).

A másik két új funkció az értesítésekre vonatkozik. Sokaknak okozhat gondot, hogy számos csatornára feliratkoztak és folyamatosan érkeznek a jelzések, hogy új videót töltöttek fel. Az egyik lehetőség, hogy egy általunk előre megadott időintervallumban, pl. 09:00 és 18:00 között ezen értesítéseket elnémítjuk, így nem kapunk majd hang és rezgő jelzéseket sem ezekről.

Amennyiben ez sem elég, lehetőségünk lesz annak beállítására is, hogy az össze YouTube által küldött jelzést egy előre megadott időpontban kapjuk meg, és addig nem is fog minket zavarni az alkalmazás.

Ezekkel a változásokkal indult el a Google az úgynevezett digitális jólét programjának az irányába. Hamarosan ráadásul egy olyan opció is érkezhet, amely minden felhasználó számára pontosan megmutatja majd, hogy mennyi időt töltött a telefonjával, illetve különböző alkalmazásokkal. Ez a fícsör az Android P-vel debütál.

Forrás: Androidauthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

NapiDroid