Top 4 ingyenes Android videolejátszó 2018-ban

0

Ha szoktál a mobilodon filmeket nézni, és a gyárilag fent lévő lejátszó nem boldogul a kiválasztott videóval, vagy csak nem vagy megelégedve vele, akkor érdemes leváltani azt egy nagyobb tudású ingyenes applikációval.

Az aktuális trendeknek megfelelően a telefonok komoly méretnövekedésen estek át. Ennek a legnagyobb hátránya az lett, hogy elbúcsúzhatunk a fogásváltás nélküli egykezes használattól. Az előnyök egyértelműek és a miértek is. A felhasználói szokások megváltoztak, már nem csak telefonálásra és SMS írásra használjuk a mobiljainkat, így az egérmozi kijelzők nem elegendőek.

Sajnos újabban egyre több álomvilágban élő embert láthatunk az utcákon, aki egy pillanatra sem tud elszakadni a mobiltelefonjától. Remélhetőleg ez a népszerű animációs film felébreszti őket.

Azért a helyzet korántsem ennyire tragikus, de azért elgondolkodtató és úgy érzem, hogy megért egy kis kitérőt.

Egy hosszabb utazás, kényszerű várakozás, vagy csak szabadidőnk eltöltése során jól jöhet egy péklapát méretű kijelzővel ellátott telefon, amolyan multimédiás mindenes, kedvenc filmünk, sorozatunk megnézéséhez. Ha te is úgy gondolod, hogy nem elég jó a telefonodon lévő gyári videolejátszó, akkor próbáld ki az általunk ajánlott alkalmazások valamelyikét. A lista természetesen szubjektív.

VLC for Android

A VLC egy nyílt forráskódú, többplatformos videolejátszó eszköz, amely mind a videó, mind az audio fájlokat több formátumban kezeli. Az indítást követően automatikusan feltérképezi a telefonunk tárhelyét és listázza az összes média fájlt. Támogatja továbbá a hálózati adatfolyamot (beleértve az adaptív streaminget is), valamint képes a videó fájlokat dekódolni szoftveres és hardveres módon is. A videolejátszó ablak jól megtervezett és nagyon egyszerűen kezelhető.

Természetesen a feliratokat is kezeli, sőt le is tölti nekünk, ha szeretnénk. Egy beépített ötsávos hangszínszabályozóval is rendelkezik, hogy a hangzás is rendben legyen. Az alkalmazás ingyenes és hirdetésmentes.

Letöltés

 

 

MX Player

Az MX Player talán az egyik legjobb és legnépszerűbb videolejátszó alkalmazás Androidon, bizonyítja ezt a letöltések száma, valamint a pörgős XDA Developers fórum, ahol elég komolyan foglalkoznak a témával. Hatékony videolejátszó fejlett hardveres gyorsítással, felirat kereséssel és természetesen megjelenítéssel. Lejátszás során többujjas gesztusokat is használhatunk a kép kicsinyítésére, illetve a nagyítására, a kijelző fényereje mellett a hangerő is állítható egyetlen ujjmozdulattal. Nagyon hasznos a gyerekzár, melynek bekapcsolása után a gyerkőcök nem tudnak véletlenül hívásokat indítani és egyéb alkalmazásokat futtatni.

Hálózati meghajtóról (NAS-ról) is lejátszik, ehhez megkeresi a helyi hálózaton a megosztott mappákat. Az MX Player, csak úgy, mint a VLC, olyan videó és audio formátumokat is lejátszik, amelybe a gyári lejátszóknak beletörik a bicskája. Az ingyenes kiadás reklámokat dobál fel, a Pro verzióban, amely 2000 Ft, nincs ilyen gond.

Letöltés

 

 

MoboPlayer

A MoboPlayer 2011 óta elérhető a Play Áruház kínálatában és még mindig számunkra értelmezhetetlen, kínai feliratos képpel reklámozzák az alkotói. Ettől függetlenül a távol-keleti fejlesztőcsapat letisztult, egyszerű, de mégis elegáns külső rendelkező, remek médialejátszót hozott össze. Az alkalmazás többnyelvű, a magyar nyelv is támogatott. Feliratoknak a színe, mérete állítható és természetesen online keresés is adott. Lejátszáskor a képernyőn kézmozdulatokkal szabályozhatjuk a fényerőt, hangerőt és ugorhatunk tetszőleges időtartamra.

A média streamelés (adatfolyam lejátszás) is szerepel a repertoárban, valamint támogatja az összes videó és audio formátumot (esetleg át kell váltania a hardverről szoftver dekódolásra). Hirdetések is megjelennek, de kevésbé zavaró módon, a reklámmentes Pro verzió 1090 Ft.

Letöltés

 

 

BSPlayer FREE

A BSPlayer szintén régi motoros a szakmában, hiszen nagyon sok felhasználó használta és használja ma is a számítógépén, Windows rendszeren. A feliratok mérete állítható és képes automatikusan keresni, továbbá Wi-Fi-n keresztül a helyi hálózat valamelyik számítógépén megosztott videókkal is megbirkózik, így nem kell felmásolni a készülékre a lejátszani kívánt állományokat. Jól működik a lebegő ablak funkció, amikor más éppen használt alkalmazás felett történik a videolejátszás.

Az audio és videó formátumok terén gyakorlatilag mindenevő, hardveres gyorsítással rendelkező, média lejátszó ingyenes verziója hirdetéseket jelenít meg, ezektől 2099 forintért szabadulhatunk meg.

Letöltés

 

 

 

Te milyen videolejátszót használsz Androidon?

Napidroid.hu

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Kastély Béla

A jövő mindig attól függ, hogy mit teszünk meg a jelenben.

NapiDroid