Tovább maradhatnak a reklámblokkolók a Google Chrome-ban

0

Korábban mi is beszámoltunk arról, hogy a Google tervezi a bővítményeinek alapul szolgáló platform teljes megújítását, amelynek az egyik bennünket, felhasználókat leginkább érintő hozadéka az lesz, hogy ellehetetlenítik a reklámblokkolók használatát. A Manifest V3 néven ismert változtatásokat azonban egyelőre elhalasztja a keresőóriás, így egy darabig még a reklámblokkolók is maradhatnak.

A halasztás hátterében az áll, hogy a fejlesztői közösség, élén azokkal, akik ezeket a reklámblokkolókat készítik, hatalmas felhördüléssel fogadta a beharangozott fejleményeket, így a Google egyelőre elhalasztotta a jelenlegi Manifest V2 támogatásának megszüntetését. A halasztás segítséget nyújt majd a fejlesztőknek néhány probléma kiküszöbölésében, hogy a Manifest V3-ra való áttérés gördülékeny legyen.

A 9to5Google szerint a vállalat figyelemmel kíséri a fejlesztői közösség észrevételeit, és elkötelezett amellett, hogy a fejlesztőknek az új funkciók, hibajavítások és a plusz idő segítséget nyújtson az átállással kapcsolatos kihívásokkal szemben. A Google szerint az új bővítmény-platform révén meg lehetne szabadulni az ártó szándékkal fejlesztett bővítményektől, ugyanakkor ezzel együtt állítólag megakadályozná a reklámblokkolók megfelelő működését.

A Manifest V3 bevezetésével a Google egy a felhasználók biztonsága iránt aggódó cég képében tetszeleghet, miközben megszabadul valamitől, ami károsítja a bevételeiben. A keresőóriás egyik legfontosabb forrása maguk a hirdetések, ugyebár. Ha nincs reklám, nincs profit.

A V2-es platform támogatásának megszüntetését eredetileg 2021-ben jelentették be, idén szeptemberben pedig kiadtak egy frissítést, amelynek köszönhetően megkezdődött a tesztszintű bevezetés. A Chrome stabil verzióján 2023 júniusában kezdték volna meg a teszteket, a végső bevezetésre pedig 2024 januárjában került volna sor, ami a V2 támogatásának teljes és végleges megszűnését jelentette volna. A jelenlegi állás szerint azonban a Google legközelebb 2023 márciusában publikál frissített kivonási ütemtervet, amelyben már új dátumok és célkitűzések lesznek.

Forrás: AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid