További tiltásokat léptetnek életbe a Huawei és más kínai cégek ellen

0

Az amerikai kormányzat és Kína gazdasági harca tovább folytatódik. Joe Biden elnök legújabb rendelete augusztus másodikától megtiltja, hogy befektessenek bizonyos kínai cégekbe, szám szerint 59-be, amelyek között természetesen ott van az amúgy is tiltásoktól sújtott Huawei is. Az indoklás egyszerű: tilos olyan vállalatokba fektetni, amelyek gyaníthatóan kapcsolatban állnak a Kínai Kommunista Párttal.

A Huawei mellett a listán szerepel a chipgyártással foglalkozó SMIC, a China Mobile nevű szolgáltató, a Hikvision nevű videomegfigyelő cég és a kínai védelmi szektor számos további vállalata. És ezzel még koránt sincs cége, egy befolyásos amerikai tisztviselő megerősítette, hogy hamarosan további nevek kerülnek a listára.

Joe Biden elnök kijelentette, hogy a kínai eredetű megfigyelési technológia fejlesztése és használata a Kínai Népköztársaság határain kívül súlyos fenyegetést jelent az Egyesült Államok nemzetbiztonságára, annak külpolitikájára és gazdaságára. Az új intézkedésekkel az amerikai elnök megerősíti a kínai hírszerző és biztonságtechnikai cégekkel szembeni határozott fellépést, szemlátomást folytatja ugyanazt a politikát, amibe a Trump-adminisztráció kezdett és járatott csúcsra négy éves működése alatt.

Az amerikai befektetési társaságok és magánszemélyek részére egy év áll rendelkezésre, hogy kivonják a most betiltásra kerülő cégekben lévő tőkéjüket. Egyelőre csak a Huawei szerepel a listán mint okostelefon-gyártó, arról egyelőre nincs hír, hogy más hasonló vállalatok is a sorsukra jutnának. Ugyanakkor érdemes megemlíteni, hogy az amerikai kormányzat, ha úgy adódik, képes megkövetni magát, és el is távolíthat cégeket a feketelistákról, ha emlékeztek, pontosan ez történt a Xiaomival is a közelmúltban.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid