A TP-Link is belépett az okostelefon-piacra

3

Gondolom akinek van a lakásában Wi-Fi router, vagy vásárolt már hasonló eszközt, ha más nem, de érintőlegesen biztosan találkozott a TP-Link termékeivel. Az viszont szerintem nem csak engem lepett meg, hogy a gyártó belépett az okostelefon bizniszbe, és három vadonatúj készüléket villantott, amelyek az év első negyedének végére már a boltokba is kerülhetnek.

A széria a magyar ajkúak számára picit viccesen csengő “Neffos” nevet viseli, és három taggal debütál. A készülékek C5, C5L és C5 Max nevekre hallgatnak, és a belépőszinttől kezdve a középkategóriáig találunk köztük mindenféle okostelefont. A C5L rendelkezik a hardveresen legkevésbé megnyerő alkotóelemekkel, de nyilván az övé lesz a legalacsonyabb ár is. 4.5 hüvelykes kijelzőjén 854×480 pixel található, a burkolat alatt egy Snapdragon 210 lapka ketyeg négy maggal, 1 GB RAM, valamint egy 8 GB-os flash háttértár társaságában, utóbbi bővíthető. Akárcsak társai, képes két SIM kártya fogadására, és megbirkózik a 4G hálózatokkal is. Fedélzetén Android 5.1 Lollipop fut. Fényképezésre a 8, illetve 2 megapixeles kamerákat használhatjuk mindaddig, amíg a 2000 mAh kapacitású akkumulátor le nem merül.

tp-link-neffos-c5l

A C5 már egy kicsit jobban hangzó specifikációkkal bír. 5 hüvelykes megjelenítőjén HD felbontásban élvezhetjük a tartalmakat, a számítási feladatokért egy négymagos MediaTek MT6735 chipset felel. Operatív memóriából 2 GB-ot, belső tárhelyből pedig 16 GB-ot kapunk, és a bővítés lehetősége ezúttal is adott. A hátoldalra szerelt kamera felbontása 8 megapixel, míg az előlapon egy 5 megapixeles érzékelő található. A telep kapacitása 2200 mAh.

neffos-c5-max-press

Végül, de nem utolsósorban térjünk ki picit a széria harmadik, és egyben legerősebb tagjára, a Neffos C5 Maxra is. A készülék már egy ízig-vérig középkategóriás versenyző. 5.5 hüvelykes Full HD kijelzővel, nyolcmagos MediaTek MT6753 processzorral, 2 GB RAM-mal és 16 GB belső tárhellyel érkezik, ami természetesen bővíthető. Az előlapi kamera maradt 5 megapixeles, de a hátlapon már egy 13 megapixeles képrögzítő apparátus található f/2.0-s rekeszértékkel. A telep mérete is jócskán megnőtt, a C5 Max akkumulátorkapacitása 3045 mAh.

A TP-Link még nem fedte fel a mobilok árait, de azt tudjuk, hogy sötétszürke és gyöngyfehér színekben lehet majd hozzájuk jutni.

AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

NapiDroid