Tronsmart Bang Mini party hangszóró teszt – Párosan szép az élet

0

A Tronsmart új hordozható Bluetooth hangszórója, a Bang Mini a Tronsmart Bang legújabb kiadása. A partihangszórók táborát erősítő újdonság a nagytestvérhez hasonló RGB LED-es világítást, 50 wattos zenei teljesítményt, Bluetooth 5.3-at, SoundPulse Audio hangzást, 15 órás üzemidőt, NFC-t és IPX6 vízállóságot kínál. 

  • Ha ki szeretnénk próbálni, hogy mit tud két összepárosított Bang Mini, akkor a kettes pakk beszerzéséhez a TRONSMART20 kuponnal csak 140,78 dollárra lesz szükségünk, ami 60 ezer forint.
  • Egy darab Tronsmart Bang Mini a NNNTSBMINIRE kuponnal 68,43 dolláros áron vásárolható meg, ami 27 ezer forint.
  • A terméket a Geekbuying magyarországi raktárjából küldik, értelemszerűen nincs VÁM, ÁFA és egyéb hercehurca, annyit fizetünk, amennyi fentebb írva van!

A Geekbuyingon is elindul is a Black Friday! Jó böngészést mindenkinek.

Az év elején megjelent és nálunk is tesztelt Tronsmart Bang volt a cég belépője a hordozható boombox-stílusú hangszórók nem túl népes kategóriájába. A sikeren felbuzdulva megjelent a kistestvér, a Bang Mini, amely méreteiben és árában elmarad, de tudásában hasonló szintet képvisel, mint az elődje.

Egy Bluetooth hangszóró vásárlása – hát még kettőé – nagyon jó ajándékötlet, különösen így, karácsony közeledtével. Akkor is nagyszerű lehet egy ilyen szerkentyű, ha otthon vagy a szabadban szeretnénk feldobni a bulit. A Tronsmart Bang után megérkezett hozzánk másodmagával a kistestvér, a Tronsmart Bang Mini is. Vajon a Bang család kisebb és olcsóbb modellje is ugyanolyan jó ár-érték arányt kínál majd? Derítsük ki!

A fentebb és majd pár lentebb lévő kép háttérét Török Töce Tibor futográfus A fény útján c. egyéni, rendhagyó fotókiállítása az Érsekkertben szolgáltatja, köszönjük neki!

A Tronsmart termékek mindig igényes és informatív csomagolásban érkeznek, ezúttal sem volt ez másképp. A pakkban a szivacságyba rejtett Bang Mini mellett egy Type-C USB és egy 3,5 mm-es jack kábelt, valamint az elmaradhatatlan papírárút találjuk.

A Tronsmart Bang Mini nagymértékben hasonlít a Tronsmart Bang-re, ami nem különösebben meglepő, hiszen mindkét termék egy családba tartozik. Baromi jól eltalálták, az érzelmekre hat ez a 90-es évek kétkazettás magnóira emlékeztető formavilág. A Bang Mini a maga 302 x 125 x 170 milliméteres méreteivel és 2370 grammos tömegével nem kimondottan mini – sőt, egyáltalán nem az -, de azért mégiscsak kisebb, mint a nagytestvér. Az IPX6 védelmi besorolás változatlan, így a strandon sem kell aggódnunk a Tronsmart Bang Mini használata közben.

A felhasznált anyagokban nincs változás, a készüléktest a jól bevált, kemény ABS-műanyagból készült, a külső nagy részét pedig nano-szálas, víztaszító szövetháló réteg borítja. A ház mindkét végén Tronsmart logóval díszített, nagyméretű passzív membránok találhatóak, amelyek ultra menő, RGB LED-fénygyűrű világítást kaptak. Két színmód közül választhatunk, amely lehet lélegző hatás vagy kör effekt. Amikor elindul a zene, a színek automatikusan igazodnak az ütemhez, ami sok dalban teljes színjátékot generál. Ez mindenképpen egy klassz effekt a bulikhoz, mivel különböző színkombinációkat eredményez, és vizuálisan némileg megvilágítja a szobát. Mivel a LED-es színorgia nem biztos, hogy minden embernek tetszik, ezért ez egy mozdulattal ki is kapcsolható. A gyártó szerint csak 2 órát ront az üzemidőn a LED-parádé, de mi ezt ne higgyük el, bőven felezi az üzemidőt, szóval…

A hangszóró tetején egy beépített fogantyú található, rajta egy Tronsmart logóval és NFC érintőfelülettel a villámgyors párosításhoz.

A végre egészen jól látható kezelőszervek, illetve a visszajelző LED-ek a hangszórórács felső részén, a készülék elülső részén találhatók. Balról jobbra haladva a be- és kikapcsolás, a hangerő csökkentés, a Play, a hangerő növelés, a SoundPulse, a True Wireless Stereo (TWS) és a fényshow vezérlő gomb helyezkedik el. A legtöbb gomb többcélú, használható a streaming eszközön lévő zeneszámok vezérlésére, telefonhívások kezelésére, Bluetooth eszközökkel való párosításra, stb. A gyáriak készítettek is egy gyorsbeállítási videót a működés mikéntjéről.

A hátsó részen, a vízzáró gumifül alatt, a Type-C USB bemenet a töltésre, az USB-A port a powerbank funkcióhoz (50 wattal tölthetjük a lemerült eszközünket), a maximum 64 gigabájtos microSD kártya befogadására szolgáló nyílás és a 3,5 mm-es jack port rejtőzködik.

A kis „Mini-Manóban” két darab 12 W-os magas hangszóró, két darab 25 W-os mélynyomó és három passzív radiátor állítja elő az 50W-os zenei teljesítményt. Ezt még a saját fejlesztésű SoundPulse szoftverrel is megfűszerezték, így alkalmazkodva a különböző típusú zenékhez, javítva azok minőséget és csökkentve a torzítást.

A kötöttségek nélküli zenehallgatást Bluetooth 5.3 kapcsolat hozza el, amely remekül működik. Alternatívaként kínlódhatunk micro SD kártyával és egy pendrive-val, ezekről is mehet a muzsika, de mivel a legmodernebb vezetéknélküli szabvány használja a kütyü, ezért az idejét múlt dolgokat inkább hanyagoltuk. Manapság a telefonokon és a TV-ken a 3,5 mm-es Aux bemenet ritka, ezért ezt sem erőltettük.

A zenehallgatás élményét a Bang Mini-vel kizárólag Bluetooth 5.3 kapcsolaton keresztül tapasztaltuk meg. A hangszórót a Tronsmart „hordozható party hangszóróként” kategorizálja, az olyan fejlett kodekek hiánya, mint az apt-X vagy az LDAC, nem főbenjáró bűn. Egyszerű okból, ez nem audiofil berendezés. A bulin van a hangsúly – lásd a lentebb lévő képet -, szóval egészségünkre!

Elég gyenge produkciót mutat be a Mini normál módban, a hangszóróból sajnos hiányzik a szükséges dinamika, ezért a dallamok gyakran összemosódnak és viszonylag homályosan jönnek ki. Ebben a módban sem a magas, sem a mélypont nem kínál kiegyensúlyozott megkülönböztetést, ami határozottan ronthatja a zenei élményt.

Minden megváltozik a SoundPulse bekapcsolásával, ilyenkor a basszus dominánsabb lesz, és a hangzás is kiegyensúlyozottá változik. Sokkal jobb a zene dinamikája, és most már jobban hallhatók a magasok és a basszusok is, amelyek korábban többnyire kimosódtak. A mélyhangok határozottan kiemelkednek a teljes hangspektrumban. A középső tartomány süllyesztve van (klasszikus V), mindkét nem énekhangja megfelelően semleges és tiszta. A magas hangokat is elfogadható kiterjesztéssel szólaltatja meg. Összességében nem egy „basszusszörny” – kicsit több basszust tolhatna még -, de ezzel a teljesítménnyel is remek partiélményt biztosít a csak nevében Mini Tronsmart, és itt ez a lényeg.

A költségcsökkentés jegyében a „kicsi Bang” nem rendelkezik alkalmazásvezérléssel, és a TuneConn (akár 99 hangszórót is csatlakoztathatunk a fő hangszóróhoz vezeték nélkül) sem adatott meg neki. Szegény ember vízzel főz alapon van azonban TWS mód (True Wireless Stereo), melynek a lényege, hogy két azonos eszköz képes összekapcsolódni és két különböző helyről sugározni felénk a zenét, valódi sztereóélményt biztosítva a felhasználóknak.

Párosan szép az élet, mi is kipróbáltuk, hogy mit tud két összepárosított Bang Mini, és tényleg óriási különbséget jelent a sztereó jel szétválasztása miatt. Filmnézés közben is nagyon jól érvényesült a páros, nem volt hangcsúszás, teljesen más, mint a TV készülékek 10-15 wattos zajongói. Zenével – és RGB LED ritmusdáridóval – is nagyon szépen betölti a teret a Mini duo.

A Tronsmart Bang Mini támogatja a népszerű hangasszisztenseket, mint például a Google Asszisztens, az Apple Siri és a Microsoft Cortana. Ráadásul telefonbeszélgetéseket is lebonyolíthatunk a hangszórón keresztül, ugyanis kihangosítóként is működik, így konferenciahívásokhoz is praktikus lehet.

A Bang Mini-vel 15 órányi folyamatos zenelejátszás kivitelezhető egy feltöltéssel, ez a hardcore partiarcoknak is elegendő lesz. Szintén hasznos a powerbank funkció, így a lemerült mobilunkat is megkínálhatjuk egy csipetnyi energiával, de azért azzal a 4000 mAh kapacitású akkumulátorral ne nagyon vagánykodjunk.

Magát az eszközt közel 4 óraán keresztül kell etetni elektronokkal, mire 100%-ot elér a töltöttség, de szerencsére zenehallgatás közben is lehetséges az aksi töltése. A hangszóró 30 perc elteltével kikapcsolja magát, ha nincs párosítva semmilyen eszközzel. A kérdés csak az, hogy mire vár ilyen sokáig?

A Tronsmart a Bang Mini-vel egy olyan hordozható hangsugárzót hozott létre, amely tökéletesen megállja a helyét a mindennapokban és a házibulikba is. Formavilága esztétikus, a retro stílus az idősebb, valamint a fiatalabb korosztályt is megfogja. Kimondottan élénk és lendületes volt rajta az elektronikus, pop vagy hip-hop zene is, de akusztikus műfajokkal is szépen elboldogult annak ellenére, hogy hiányzik belőle az audiofil hangszórók pontossága és ritmikája, igazából egy party hangszórótól nem is lehet elvárni az átfogó és tökéletes hangzást.

Valószínűleg a Tronsmart meghallotta – egyébként mi is jeleztük nekik – az állandó kritikát a vezérlés gombjaival kapcsolatban. Elhagyták végre a fekete alapon fekete dizájnt, és a gombokat fehér piktogramokkal jelölik, amelyek sötétben is egész jól látszanak.

Ha ki szeretnénk próbálni, hogy mit tud két összepárosított Bang Mini, akkor a kettes pakk beszerzéséhez a TRONSMART20 kuponnal csak 140,78 dollárra lesz szükségünk, ami 60 ezer forint.

Egy darab Tronsmart Bang Mini a NNNTSBMINIRE kuponnal 68,43 dolláros áron vásárolható meg, ami 27 ezer forint.

A terméket a Geekbuying magyarországi raktárjából küldik, értelemszerűen nincs VÁM, ÁFA és egyéb hercehurca, annyit fizetünk, amennyi fentebb írva van!

A Geekbuyingon is elindul is a Black Friday! Jó böngészést mindenkinek.

NapiDroid.hu

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Kastély Béla

A jövő mindig attól függ, hogy mit teszünk meg a jelenben.

NapiDroid