Tronsmart Onyx Prime fülhallgató teszt

0

A Tronsmart tavaly novemberben mutatta be az Onyx Prime-ot, amely a gyártó állítása szerint audiofil minőségű hangzást és dedikált gaming módot kínál. A kettős hibrid meghajtóval szerelt TWS vezeték nélküli fülhallgatóban Qualcomm lapkakészlet dolgozik fejlett hívászajszűrő funkcióval, Bluetooth 5.2-vel, nagyfelbontású kodek támogatással és kiemelkedő üzemidővel.

  • Tronsmart Onyx Prime beszerzéséhez az NNNTSOPRE kuponkód használatával csak 39,99 dollárra lesz szükségünk, erre még a szállítás költsége jön rá, így a végső ár 44,37 dollár, azaz 15 ezer forint lesz.

A gyártóval már sokszor találkozhattak olvasóink, ez nem a véletlen műve. A Tronsmart nem egy nagy múltú óriásvállalat, ennek ellenére a cég komoly fejlődésen ment keresztül, és kijelenthető, hogy a legjobbak között is helyük van. Szeretjük mi is és a vásárlók úgyszintén a gyártó nevével fémjelzett cuccokat.

A Tronsmart Onyx Prime, vagyis jelen tesztalanyunk lenyűgöző specifikációkkal rendelkezik. Nevetséges áron remek zenei élményt ad. Ám a maximális pontszám eléréséhez pár igen fontos dolog kimaradt a repertoárból. Melyek ezek? Olvass tovább és kiderül!

A gyártótól már megszokhattuk az ultra igényes, prémium kivitelű csomagolást, most sem kell csalódnunk ez ügyben. A mágneses dobozfedelet felnyitva, egy átlátszó műanyag lap alatt találjuk meg a tartozékokokat. A fülhallgató tartója, illetve töltője mellé 4 szett gumiharang és ugyanennyi gumiklipsz jár, hogy minden fülmérethez pontosan illeszkedjen a fülhallgató. Egy külön kis dobozkábán helyezték el a Type-C kábelt a töltéshez. A jótállási jegy és a felhasználói utasítás nem maradt ki, hiányzik viszont a jól megszokott, praktikus Tronsmart hordtáska.

A töltőtok és maga a fülhallgató nem hasonlít a gyártó meglévő TWS modelljeire. Az Onyx Prime „új” dizájnnal rendelkezik, de azért más gyártóknál már láthattuk ezeket a formaterveket. Az enyhén ovális, vagy inkább szabálytalan tojás alakú, egyébként jellegtelen tartódobozt a fedélen látható Tronsmart dombornyomás dobja fel minimális mértékben. A mágneses fedéllel záródó, 70 × 48,3 × 30,4 milliméteres méretekkel, 55 grammos tömeggel rendelkező dobozka hátoldalán találjuk a Type-C portot és a töltésvisszajelző LED-et.

A tok teljes egészében műanyagból készült, de ez nem ugyanaz a kedvező árú műanyag, mint korábban. Másképp néz ki, és más érzést is ad. Vizuálisan az anyag durvának tűnhet, de valójában sima és matt felületű. A mindennapos használat során egyetlen karcolás sem jelent meg rajta. Mi határozottan helyeseljük ezt az anyagvállasztást.

Ami a fülhallgatót illeti, az is műanyagból készült, de nem matt, hanem fényes. A szögletes és kissé futurisztikus kialakítású bigyók szépen illeszkednek a fülbe, nem esnek ki onnan a mindennapi használat során. Az opcionális puha szilikon fülhorgok pedig növelik az ergonómiát. Úgy tűnik, hogy a Tronsmart fokozott figyelmet fordított az Onyx Prime-ra, és elkerülte a hallójáratba illeszthető (In-Ear) fülhallgatókra jellemző kényelmetlen kialakítást.

A médialejátszással és a készülékkel való interakcióhoz mindkét fülhallgató hátulján található egy a működést visszajelző LED és egy Tronsmart logóval díszített érintőpanel. Valójában teljes körű vezérlést kapunk a lejátszáshoz, a hangerőhöz, a hívásokhoz, és még a hangasszisztens is aktiválható.

Érdemes megemlíteni a Qualcomm TrueWireless Mirroring technológiát, ami új generációs felhasználói élményt nyújt. Ez a már meglévő Qualcomm TrueWireless Stereo-t váltotta fel, és ahelyett, hogy az egyik fülhallgatót automatikusan összekapcsolnánk a másikkal, vagy váltakozó használat esetén minden fülhallgatót külön-külön kellene csatlakoztatni, itt az úgynevezett tükrözéses módszert használják. Vagyis csak az egyik fülhallgató létesít Bluetooth-kapcsolatot az okostelefonnal, a másik pedig lemásolja a csatlakoztatott fülhallgatót. Ha eltávolítjuk a csatlakoztatott fülhallgatót, akkor a második minden megszakítás vagy a felhasználó értesítése nélkül átveszi a kapcsolatot, ha az okostelefon és a ,,tükör” fülhallgató közötti kapcsolat jobb, mint a csatlakoztatott fülhallgatóé, akkor észrevétlenül helyet is cserélnek, hogy a lehető legjobb kapcsolatot biztosítsák.

Más szóval, nincs olyan, hogy fő fülhallgató. Ez elég nagy előrelépés a régi Tronsmart modellekhez képest, ahol volt egy fő, vezető fülhallgató, amelyhez a második fülhallgatót csatlakoztatták. Valami hasonlót kaptunk a Tronsmart Apollo Air+-ban is, bár ott a csatlakoztatás/szakítás a tokfedél kinyitásakor/becsukásakor is előfordult.

A Tronsmart Onyx Prime két meghajtós hibrid fülhallgató. Belül a szokásos 10 mm-es dinamikus meghajtó, valamint egy kiegyensúlyozott armatúrájú meghajtó dolgozik. Lényegében a dinamikus meghajtó a nagy hangerőről, a mély és közepes frekvenciákról gondoskodik, vele egységben az armatúra meghajtó pedig a részletes közepes, valamint a magas frekvenciájú hangok megszólaltatásának a felelőse. A Onyx Prime átviteli frekvenciája 10 Hz-től 25 kHz-ig terjed, ami elképesztően széles.

A technika vezérlését Qualcomm QCC3040 lapkakészlet végzi, amely a szokásos SBC és AAC kodekek támogatása mellett aptX és aptX Adaptive kompatibilitással is büszkélkedhet. A fülhallgató a legújabb Bluetooth 5.2 vezeték nélküli technológiát használja, ami atomstabil kapcsolatot és 10 méteres hatókört eredményez.

Kapunk egy okostelefonos, Tronsmart nevű alkalmazást is, amely a Play Áruházból vagy az App Store-ból letölthető.

Az applikációban átválthatunk ,,Game” módra, az akkumulátor töltöttségét ellenőrizhetjük, frissíthetjük a szoftvert – egy firmware update a teszt alatt is érkezett -, elolvashatjuk a felhasználói utasítást, választhatunk a 8 előre telepített equalizer beállításból, amelyeket egyénileg is módosíthatunk, és végül személyre szabhatjuk a Tronsmart Onyx Prime irányítását. A normál használathoz nem szükséges az appot telepíteni, de hiba lenne kihagyni ezt a remekül működő alkalmazást.

Tesztalanyunk rendelkezik egy dedikált gaming mód beállítással is, ezért megnéztük, hogy játék közben mi a helyzet a térhatással és a pozícionált hanghatásokkal. Minden várakozást felülmúlt az eredmény, minden hangforrás szépen elkülönül, fokozva az intenzív hangélményt, szóval igazi gamer motyó ez. A cVc 8.0 mikrofontechnológia is nagyon jól szuperált, mert játék közben a csapattagokkal való beszélgetés zökkenőmentesen és nagyon tisztán zajlott le. Telefonhívások közben szintén remekel a beszédmikrofonoknál alkalmazott passzív zajszűrés (cVc 8.0), így headsetnek is bátran használható a kütyü.

Bármilyen hangcucc tesztjében a legfontosabb az, hogy miként szólal meg az adott technika által a zene. A Tronsmart fejhallgatóknál hagyományosan különleges hangsúlyt kapnak a mély frekvenciák, ennél a fülhallgatónál meg aztán kimondottan. A basszus sűrű, viszonylag mély és egyes számoknál az átlagosnál nagyobb hangerőn nem is csak halljuk, hanem közvetlenül a dobhártyánkkal érezzük, ami itt nagyon kellemes érzés. A magas frekvenciák nagy hangerőn eltúlzottak, persze a hangzás emiatt részletesebbnek és élesebbnek tűnik, a magas énekhangok (különösen a női) jobban kiemelkednek. A középső hangok lágyabban és különösebb kiemelés nélkül szólnak. Összeségében a Tronsmart Onyx Prime nagyon kellemes, terjedelmes, részletgazdag és sűrű hangzást kínál, amely bármely zenei műfajban remekül teljesít.

Üzemidő tekintetében dicséretet érdemel a Tronsmart Onyx Prime. A fülhallgatókban lévő 50 mAh kapacitású akkumulátor 7 órányi zenehallgatást tesz lehetővé. Az USB Type C kábelen keresztül tölthető zsebbarát dokkoló pedig 40 órára elegendő energiát tárol. A tároló és egyben töltő doboz 500 mAh kapacitású akkumulátorát 2 óra alatt lehet telepumpálni.

Összességében a Tronsmart Onyx Prime egy olyan vezeték nélküli fülhallgató, melynek belsejében tökéletesen együtt dolgozik egy nagy teljesítményű dinamikus meghajtó és egy aprólékosan hangolt kiegyensúlyozott armatúra meghajtó. A kombináció egy ultratakarékos Qualcomm chippel és Bluetooth 5.2 támogatással részletes, már-már felsőkategóriás hangzást biztosít, kiterjedt frekvenciatartományban, valamint üzemidő terén is kiemelkedő eredményt ad. Ne feledkezzünk meg az alacsony késleltetést biztosító ,,Game” módról, a zajszűréssel felvértezett mikrofonokról, az intuitív érintés alapú vezérlésről és a részletes beállítási lehetőséget kínáló mobiltelefonos alkalmazásról sem.

Zenei téren lenyűgöző teljesítményt nyújt a Tronsmart fülhallgatója, de az összkép mégsem teljes. Bár a passzív zajszűrés nagyon jól megvalósul, hiba volt az aktív zajszűrés (ANC) kihagyása, holott ezt a Qualcomm SoC alapból támogatja. Az automatikus megállítás a fülhallgató eltávolításakor, vagyis az intelligens viselés érzékelés és a vezeték nélküli töltés lehetősége szintén meggátolja azt, hogy az Onyx Prime maximális pontszámot érjen el. Ha azonban erre a három opcióra nincs szükségünk, akkor érdemes elgondolkoznunk az Onyx Prime megvásárlásán.

Tronsmart Onyx Prime beszerzéséhez az NNNTSOPRE kuponkód használatával csak 39,99 dollárra lesz szükségünk, erre még szállítás költsége jön rá, így a végső ár 44,37 dollár, azaz 15 ezer forintot lesz.

A termék EU raktárból érkezik, a rendelést követően 3-5 napon belül, nincs VÁM, ÁFA és egyéb hercehurca, annyit fizetünk, amennyi fentebb írva van!

NapiDroid.hu

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Kastély Béla

A jövő mindig attól függ, hogy mit teszünk meg a jelenben.

NapiDroid