Új, hatalmas méretű, telefonokba szánt Sony kameraszenzor jön

0

A megbízható kínai szivárogtató, Digital Chat Station értesülései szerint egy vadonatúj, és igencsak nagy méretű, kifejezetten okostelefonokban szánt kameraszenzor van készülőfélben, amely a Sony mérnökeinek fejlesztése. A modul állítólag 1/1,1 hüvelykes lesz, és már arról is van elképzelés, hogy mely okostelefon hátoldalán teljesíthet elsőként szolgálatot.

A szóban forgó kameraszenzor a Sony IMX800 nevet kaphatja, a modul állítólag már a gyártók szakembereinek kezében van, akik jelenleg is tesztelik. A hírek szerint ez az érzékelő töltheti be a Xiaomi 12 Ultra hátoldalán az elsődleges képrögzítő egység szerepét. A szenzor egyébként 50 megapixeles felbontással rendelkezik.

Amennyiben az értesülések megbízhatóak, ez a kameramodul lesz az egyik legnagyobb az iparágon belül. Jelenleg mindössze két telefon esetében használnak ennél nagyobb, 1 colos szenzort, de az egyik egy Sharp modell, ami kizárólag japánban kapható, a másik pedig a Sony Xperia PRO-I, amely nem használja ki az érzékelő teljes méretét.

Az előd, vagyis a Xiaomi 11 Ultra sem piskóta egyébként, ebben egy szintén 50 MP-es, 1/1,12 hüvelykes, Samsung gyártmányú ISOCELL GN2 szenzor található.

A Xiaomi 12 Ultra esetében arról szólnak a hírek, hogy a már említett 50 MP-es új Sony egység mellett lesz még hátul egy szintén 50 MP-es, ultraszéles látószögű kamera, valamint egy 48 MP-es periszkópos telefotó megoldás.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid