Túlmelegszik a Sony Xperia Z5 Compact?

0

A Sony Xperia Z4 (Z3+) túlmelegedési gondjai után sokakban merülhet fel a kérdés, hogy vajon mi a helyzet az új Z5 szériával. Nos, most is felröppentek hasonló pletykák, de azért nem szabad mindent elhinni, amit az interneten olvasunk!

Az egész történet ott kezdődött, hogy valaki feltett egy videót a YouTube-ra, amin az látható, hogy az Xperia Z5 Compact érintőkijelzője nem működik tökéletesen. Ez akár csak egy ártalmatlan szoftveres bug is lehet, de a média felkapta a videót, és teljesen alaptalanul a melegedéssel társította. A PhoneArenán is megjelent a hír (azóta már törölték a cikket), miszerint a Z5C komoly túlmelegedési problémákkal küzd, és innentől kedve számtalan oldal átvette az infót.

Közben a felkapott videó készítőjéhez is eljutott a hír, és megváltoztatta a felvétel címét: “Phonearena linked video without proof, not caused by overheating!”. A videó leírását szintén átírta az illető:

The Xperia on the video has problem with the screen/touch and it has NOTHING to do with overheating. Phonearena has linked this video with no proof and has not contacted me about it.

A lényeg tehát, hogy teljesen alaptalanul kapták fel a videót, a felvétel készítőjét nem kereste meg senki, és így a hír sem valós, nem a túlmelegedés okozza a kijelzőproblémát. Minden bizonnyal kezdeti szoftveres hibáról van szó, ami javításra fog kerülni.

Persze ettől függetlenül még nem a leghűvösebb processzor a Snapdragon 810, erősebb terhelésnél fel tud melegedni a Z5 Compact, de az első tapasztalatok szerint ez nem olyan mértékű, hogy komoly problémákat okozzon.

YouTube

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid