A Twitter csúnyán megalázta a Samsungot a “kamu” Holdfotók miatt

0

A Galaxy S23 Ultra nagyon látványos Holdfotói akkor kerültek igazán a hírek középpontjába, amikor egy teszt során kvázi bebizonyították, hogy a Samsung algoritmusa elég sokat hozzátesz a kamera által ténylegesen látott képhez. Akár azt is mondhatnánk, hogy “kamu” fotókat lő a telefon a Holdról, és erre most a Twitter is felhívta a figyelmet, ráadásul nem is akármilyen formában.

Az történt, hogy a Samsung büszkén dicsekedett el egy Twitter-bejegyzésben a Galaxy S23 Ultra fotózási képességeiről, különös tekintettel a Hold megörökítésére. A gyártó szerint nem lesz sötét oldala a Holdnak, ha az  ő telefonjukat használjuk. Ez egy teljesen szokásos poszt, nem lenne benne semmi különös, de a Twitter hozzáfűzött egy megjegyzést, ami kissé aláássa a gyártó mondanivalóját:

A Samsung telefonjai digitálisan “meghamisítják” a Holdról készült képeket, hogy élesebbnek tűnjenek.

Íme a teljes poszt:

Tehát a Twitter gyakorlatilag kiegészítette a posztot, felhívva a figyelmet arra, hogy a képek valójában szoftveres trükközéssel jönnek létre, maga a kamera egyáltalán nem látja olyan élesen a Holdat, mint ahogy azt a Samsung beállítja.

Ezt az információt egy úgynevezett “közösségi megjegyzés” formájában adták hozzá a poszthoz. A funkciót azután vezették be, hogy Elon Musk átvette a Twittert, és a legfőbb célja, hogy felhívja a figyelmet az álhírekre és a téves vagy túlzottan elfogult bejegyzésekre.

A poszt egyébként azóta lekerült, jó eséllyel maga a Samsung törölte, mivel a Twitter kiegészítésével elég kínossá vált számukra.

Forrás, via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid