Úgy néz ki, tényleg 200 megapixeles lesz a Samsung Galaxy S23 Ultra kamerája

0

Már többször hallhattunk arról, hogy a Samsung egy 200 megapixeles kamerával tervezi felszerelni a Galaxy S23 Ultrát, és most egy újabb forrás erősítette meg a hírt, vagyis egyre biztosabb az extrém felbontás a következő zászlóshajónál.

Egyenesen a Samsung otthonából, Dél-Koreából érkezett az értesülés, amely szerint a gyártó már tájékoztatta a főbb kamerás partnereit, hogy egy 200 megapixeles szenzort fog felhasználni az új generációs csúcsmobilnál. A jelenleg használt 108 megapixeles felbontás még a Galaxy S20 Ultrával debütált, ami az S23 Ultra megjelenésekor már három éves lesz, így valószínűleg már itt az ideje a továbblépésnek.

Bár eddig csak a Samsung mutatott be okostelefonokba szánt 200 megapixeles kamerákat, nem ők lesznek az elsők, akik piacra dobnak ilyen hatalmas felbontású fotók készítésére képes modellt. A Motorola már bejelentette a világ első 200 megapixeles mobilját, ami X30 Pro névre hallgat, illetve a hírek szerint hamarosan a Xiaomi is letesz az asztalra egy ilyen telefont.

Motorola X30 Pro

Újabb szakaszhoz ért tehát a pixelháború, de ezzel még messze nincs vége a fejlődésnek. Hallottunk már fejlesztés alatt álló 450 megapixeles szenzorról, illetve a Samsung tervei között szerepel az is, hogy eljut az 576 megapixeles szintig, ami állítólag már meghaladja az emberi szem képességeit. Utóbbi akár már 2025 környékén megvalósulhat.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid