Ekkorra tervezi az 576 megapixeles kameráját piacra dobni a Samsung

0

A Samsung az utóbbi időben elég erősen rágyúrt a kamerák felbontására, már több 108 MP-es egységet is készítettek, és nemrég bemutatták a világ első 200 MP-es telefonos kameráját, az ISOCELL HP1-et. Itt azonban még nem állnak meg, olyan érzékelővel készülnek, ami az emberi szem képességeit is túlszárnyalja.

A Samsung egyik fejese nemrég tartott egy prezentációt, és ebben szó esett arról is, hogy hogyan változott a mobilos kamerák felbontása az elmúlt két évtizedben. 2000 környékén még 0,3 MP-es érzékelők voltak, 2010-ben már 5 MP is elérhetővé vált, majd az utóbbi pár évben eljutottunk a 48, 64 vagy akár 108 MP-es szenzorokig. Az itt látható dián azonban nem csak a múlt, hanem a jövő is megjelenik, 2025-ben már egy 576 MP-es kamerát szeretne a Samsung piacra dobni.

A gyártó szerint az emberi látás nagyjából 500 MP-es felbontásnak feleltethető meg, és ezt a szintet szeretnék túlszárnyalni egy 576 MP-es érzékelővel. Persze ezt már nem feltétlenül csak telefonokba szánják, hanem különféle okos járművekbe, drónokba és más eszközökbe.

Egyébként nem ez az első alkalom, hogy ilyen nagy felbontású szenzorról hallunk, a Samsung már 2020 áprilisában kiadott egy közleményt, amelyben az áll, hogy 600 MP-es felbontás elérését tűzték ki célul (ez nyilván lehet egy kerekített szám is). Később pedig egy ismert szivárogtató megerősítette, hogy valóban folynak ilyen fejlesztések.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid